Inside: Mestmarkt

Mest uitrijden kan weer in kantoortijden

4 Mei 2017

Er zijn tevreden gezichten zichtbaar als het gaat om het verloop van de voorjaarscampagne in mest. Deze week is het uitrijden van mest in grote lijnen gericht op het afwerken van de afspraken die gemaakt zijn. Daarmee valt er behoorlijk wat spanning, die een aantal weken terug de mestmarkt domineerde, weg.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sommige loonwerkers/intermediairs gaan aan het eind van deze week door in het gras en kunnen na de oogst weer verder met het uitrijden van mest. Anderen gebruiken de tijd om de mestsilo’s weer aan te vullen voor de herfstcampagne en het maken van afspraken. Daardoor loopt het, voor de tijd van het jaar, nog redelijk door.

Aanbod van mest nog steeds behoorlijk

Varkenshouders bieden aan
Het aanbod van mest is, in verhouding, nog steeds behoorlijk. Met name het aanbod van vleesvarkensdrijfmest wordt als fors bestempeld. Door de (in verhouding) goede vleesprijzen, lijken varkenshouders meer aanbod te gaan geven. De voorraad van achterliggende jaren wordt nu pas aangeboden. Echter, de afzet voor vleesvarkensdrijfmest hapert. Intermediairs rijden er niet ongelimiteerd hun silo’s mee vol, waardoor verwerking overblijft. De afzet van vaste kippenmest

Duitsland
Ook de afzet van mest richting Duitsland zal door nieuwe wetgeving komende zomer, worden ingeperkt. Intermediairs bespeuren nu al terughoudendheid onder Duitse akkerbouwers.

De ophaalbijdragen bewegen deze week maar heel beperkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden