Inside: Mestmarkt

Akkerbouwers hebben mestruimte over

18 Mei 2017

Nu de rust in mestland helemaal is wedergekeerd, wordt de blik langzaam gericht op de mogelijkheden die dit seizoen nog heeft op het gebied van het aanwenden van mest. Het voorjaar is op zich bijzonder goed verlopen, maar de tijd was kort. Dat kan inhouden dat er nog voldoende mestruimte moet zijn bij de akkerbouw. Hoeveel is echter de vraag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afgelopen week en deze week is er veel gras geoogst. Loonwerkers en intermediairs konden daardoor goed doorwerken met het uitrijden van mest. Inmiddels zijn ook de laatste maïspercelen voorzien van mest, waardoor de tijd aanbreekt om te kijken hoeveel mestruimte er is die dit seizoen nog benut kan worden.

Enige afzetzekerheid is belangrijk

Opslag voldoende
Ruimte om de mest tijdelijk op te slaan is er voldoende, maar intermediairs willen daar wel enige afzetzekerheid tegenover hebben staan. Het is nog te vroeg om die ruimte te benutten voor mest dat er pas volgend voorjaar uit kan. Toch is er een positieve verwachting waar te nemen voor wat betreft de mestruimte bij de akkerbouw. Hoe die benut gaat worden, zal voor een deel afhangen van het vrijkomen van de percelen. Een natte herfst zal daarbij negatief kunnen uitpakken.

Prijzen dalen niet
De rust in de markt vertaalt zich deze week voor de rundveedrijfmest in onveranderd en bij de vleesvarkensdrijfmest is een hele lichte stijging van de ophaalbijdragen waar te nemen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden