Toon is gezet

Brussel positief over kunstmestvervanger

30 Mei 2017 - Esther de Snoo - 1 reactie

De Europese landbouw- en milieucommissie hebben dinsdag 30 mei een positief advies gegeven voor de erkenning van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger. In september stemt het Europese Parlement.

De toon, voor erkenning van het mineralenconcentraat als kunstmestvervanger, is gezet. De Europese landbouw- en milieucommissie hebben beiden een positief advies gegeven aan het Europese Parlement (EP).

Een initiatief vanuit Nederland

Het gaat om een wetswijziging van de Europese meststoffenverordening. De wetswijziging is een initiatief vanuit Nederland en houdt in dat het mineralenconcentraat niet onder de gebruiksnormen valt, maar daar bovenop komt. 

Het spande erom 
In de commissie was geen unanieme meerderheid voor de wetswijziging. Ongeveer tweederde van de commissieleden heeft voor gestemd. Behalve Nederland, hebben ook Vlaanderen, enkele Duitse deelstaten, Ierland, Normandië en Italië baat bij de erkenning van het mineralenconcentraat. 

In september stemt Europees Parlement
Het is nu aan het Europese Parlement, dat begin september over de wetswijziging stemt. Stemt een meerderheid in, dan moet nog met alle lidstaten individueel onderhandeld worden over de erkenning. Dit gebeurt onder leiding van Estland. Nu is Malta nog voorzitter. Op zijn vroegst kan in 2018 de wetswijziging een feit zijn. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
ae 30 Mei 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10874674/brussel-positief-over-kunstmestvervanger][/url]
Proficiat!!
info 30 Mei 2017
Fantastisch als het lukt alleen de milieu winst is al groot er zal dan aanzienlijk minder kunstmest hoeven te worden gebruikt en vooral door de melkveehouder en zal mestverwerking minder duur worden en onze concurrentie positie beter worden.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden