Inside: Mestmarkt

Vroege graanoogst is kans voor mestafzet

1 Juli 2017

De vroege graanoogst lijkt kansen te bieden voor varkenshouders. Voorzichtig zijn er al wat voortekenen dat handelaren mest bij varkenshouders willen vastleggen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste wintergerst is vorige week al geoogst. Het ziet er naar uit dat ook de graanoogst dit jaar vroeg is. Agrifirm verwacht dat de graanoogst dit jaar 6 tot 8 weken eerder valt dan vorig jaar. Een vroege graanoogst kan de vraag naar mest doen stijgen. Vleesvarkensdrijfmest is dan het meest interessant. Daar is op zich voldoende voorraad van. 

Handelaren leggen mest bij varkenshouders vast

Meer vraag naar varkensmest
Voorzichtig zijn er al wat voortekenen dat handelaren mest bij varkenshouders willen vastleggen. Prijstechnisch lijkt er wat ruimte te zitten, waardoor we voor mest een boeiende periode ingaan. De verwachting is dat de ophaalbijdragen voorlopig de bovenkant hebben gezien.

Afzet loopt redelijk door
Intermediairs geven aan dat de afzet van mest voor de time being redelijk doorloopt. Links en rechts zijn en worden er afspraken met akkerbouwers gemaakt. Op basis daarvan worden er silo’s gevuld. Een vroege graanoogst kan zorgen voor een bovengemiddelde afzet van mest.

Wanneer de vraag naar rundveedrijfmest nu niet kan worden ingevuld, is het wellicht een mogelijkheid om nu al rundveedrijfmest vast te leggen dat volgend voorjaar kan worden aangewend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden