Inside: Mestmarkt

Wisselvallig weer plaagt uitrijden mest

3 Augustus 2017

Er is een groot verschil tussen het zuiden in het noorden wanneer het gaat om de graanoogst. Waar in het zuiden al menig teler klaar is met de oogst, moeten collega's in het noorden nog een fors percentage graan oogsten. Wanneer er ook nog gewacht moet worden op het strovrij maken van de percelen, dan wordt het geduld van de intermediairs op de proef gesteld.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste dagen van de maand augustus zijn inmiddels voorbij, waardoor de factor 'tijd' een rol zou kunnen gaan spelen richting het einde van het seizoen (1 september 2017). 

Weer zal bepalend zijn voor augustus

Daling is lastiger
Nu de verwachting van een vroeg seizoen door het weer een verlaat karakter krijgt, lijkt een daling van de ophaalbijdragen lastiger te worden. Het weer zal voor de rest van de maand augustus bepalend worden. Helemaal voor de hoeveelheid mest, waarmee de veehouders de winterperiode ingaan. Het aanbod van vleesvarkensdrijfmest is met name in het zuiden behoorlijk fors.

Daar proberen veel varkenshouders, door het shoppen bij intermediairs, nog zoveel mogelijk mest af te zetten. Dit voordat de winterperiode zijn intrede doet. Daardoor is er bij de ene intermediair sprake van veel aanbod van vleesvarkensdrijfmest, terwijl een andere intermediair meer naar het noorden wonende collega rept voor meer balans in vraag en aanbod.

Aanbod rundveedrijfmest ruim
Ook deze week wordt het aanbod van rundveedrijfmest als ruim omschreven, wat de gedachte onderstreept dat melkveehouders wellicht te vroeg op de rem hebben getrapt. Door de vondst van fipronil in eieren ligt de afvoer van kippenmest, voor de desbetreffende bedrijven, tot nader order stil.

Opvallend blijft de zeer beperkte handel in VVO’s. Alles lijkt hierin pas in de laatste maanden van 2017 te moeten gaan gebeuren. De ophaalbijdragen laten deze week maar een beperkte beweging zien.

De ophaalbijdragen van de afgelopen periode. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden