Inside: Mestmarkt

Onbegrip onder veehouders over mestafzet

24 Augustus 2017

Met nog 1 week te gaan, kan van de maand augustus worden gezegd dat het meer mogelijkheden bood voor het uitrijden van mest dan aanvankelijk werd gedacht. Zeker als wordt gekeken naar voorgaande jaren. Verder wordt vanaf deze week een eerste prijsindicatie gegeven van de mestverwerkingsovereenkomsten.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het mooie weer zorgt ervoor dat het uitrijden van mest vlot verloopt. Veehouders concluderen daaruit dat er nog ruim voldoende mogelijkheden zijn om mest aan te bieden, zodat er wat meer mestputruimte beschikbaar is voor de winterperiode. Echter, dat lijkt er niet in te zitten.

Ook varkenshouders niet meer bediend

Geen ruimte meer
Eerder werd al duidelijk dat veel melkveehouders voor de afvoer van mest de deksel op de neus kregen, maar ook varkenshouders krijgen over het algemeen te horen dat zij niet meer bediend voor afloop van uitrijdseizoen 2017. Bij de meeste loonwerkers en intermediairs zijn de boeken vol en heeft men werk om alle toezeggingen geplaatst te krijgen.

Bij een aantal intermediairs valt de afzet van mest tegen door gebrek aan materieel, bij anderen omdat zij bij hun klanten toch niet de hoeveelheid mest kwijt kunnen als waarop was gerekend. Over het algemeen is de druk in het aanbod van mest minder groot dan afgelopen jaar.

Handel in mestverwerkingsovereenkomsten 
De handel in mestverwerkingsovereenkomsten komt schoorvoetend op gang. Veel veehouders geven aan dat richting het einde van het jaar wat serieuzer te bekijken en op basis van wat dan nodig is in actie te komen. Gegokt wordt op lagere prijzen, maar het is maar zeer de vraag of daar dit jaar op mag worden gerekend.

Aangezien een aantal partijen hebben aangegeven zaken te hebben gedaan, wordt deze week een eerste indicatie voor handel in mestverwerkingsovereenkomsten gegeven. En dat is fors later dan afgelopen jaar, toen de eerste indicatie in week 12 kon worden afgegeven. De ophaalbijdragen van de verschillende mestsoorten blijven deze week vrijwel ongewijzigd.

De ophaalbijdragen van de afgelopen periode.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden