Inside: Mestmarkt

Prijs rundveedrijfmest stijgt opnieuw

9 Oktober 2017 - Esther de Snoo

De prijs van rundveedrijfmest komt uit een dipje. Hoe staat het met de prijzen? Neem een abonnement om erachter te komen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen lopen in week 40 op met €0,50 tot €1 per kuub. In de regio Tilburg is rundveedrijfmest het duurst, namelijk €20 per kuub. In de regio Deurne steeg de prijs het meest, namelijk met €1 naar €19 per kuub. In de derde zuidelijke regio Uden blijf de prijs staan op €18,50 per kuub.

Wat doet het midden?
In het mestgebied midden steeg de prijs in Barneveld en Lichtenvoorde met €0,50 naar €17,50 in beide regio's. In de derde regio Markelo bleef de ophaalbijdrage gelijk met €15,50 per kuub. Dit blijkt uit de DCA-mestnotering van week 40.

(Tekst gaat verder onder grafiek)De prijs van rundveedrijfmest zat even in een dipje, maar loopt nu weer op.

Rundveehouders gaan meer betalen om van hun mest af te komen, omdat het aanbod oploopt. Dit terwijl de afzetmogelijkheden zeer beperkt zijn. Dit zet de markt en dus de prijs onder druk.

Varkensmest redelijk stabiel
De prijs van varkensmest zit minder in de lift. Alleen in de regio's Deurne en Markelo plust de ophaalbijdrage met €0,50 per kuub naar respectievelijk €25 en €22,50. In de overige regio's bleven de prijzen gelijk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden