Inside: Mestmarkt

Prijs van VVO's neigt naar boven

28 December 2017 - Wouter Baan

Naarmate de jaarwisseling nadert, komt de handel in vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's) tot leven. Hoe is de markt in de laatste dagen van 2017?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook dit jaar blijft het waarschijnlijk tot Oudejaarsdag spannend hoe de handel in VVO’s zich gaat ontwikkelen, zo verwachten handelaren. Volgens meerdere ondervraagden is de markt momenteel schimmig en daardoor lastig te peilen. Handelaren melden dat de grote partijen zich afzijdig houden. De volumes die nu worden verhandeld, zijn relatief klein.

Bang voor herhaling van 2016

Aanbieders van VVO’s hebben in november en begin december al veel zakengedaan. Dit om een mogelijke prijsdaling in de nadagen van 2017 voor te zijn. Vorig jaar rond deze tijd zakte de handel namelijk compleet in en die gedachte zit bij veel aanbieders nog vers in het geheugen.

DCA-notering stijgt
Als gevolg van het extra aanbod in november daalde de DCA-notering voor VVO’s die maand met €0,12 tot €1,06 per kilo fosfaat. Dit is recentelijk het laagste punt. In december krabbelde de notering weer. Donderdag 28 december steeg de notering met €0,01 tot €1,11. Het kan worden gezien als een indicatie dat het aanbod niet op straat ligt. Dit wordt ook ervaren in de markt.

(Tekst gaat verder onder grafiek)

De verwachting is dat deze laatste prijstrend doorzet.De vraag is of grote partijen zich nog gaan melden, of dat zij de mestboekhouding al op orde hebben. Ondanks deze onzekerheid is de verwachting dat de prijs de komende dagen eerder aantrekt dan afzwakt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden