Inside: Mestmarkt

Mestmarkt komt langzaam uit winterslaap

9 Februari 2018 - Esther de Snoo

De mestmarkt lijkt in week 6 heel voorzichtig te ontwaken uit zijn winterslaap. Mondjesmaat wordt er mest uitgereden, maar dat is dan vooral uit noodzaak. De eerste prijsdalingen zijn genoteerd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De ophaalbijdragen voor varkens- en rundveedrijfmest zijn in week 6 vrijwel onveranderd, ten opzichte van vorige week. Alleen in de mestdistricten Uden en Barneveld zakken de prijzen met €0,50. Dat betekent dat de regio Deurne het duurste blijft om mest af te voeren.

Varkenshouders betalen in die regio €26 per kuub. In de andere zuidelijke regio’s liggen de kosten €1 per kuub lager. In regio midden liggen de prijzen tussen de €24 en €24,50 per kuub varkensdrijfmest.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs van varkensdrijfmest laat in het zuiden een lichte daling zien.

Rundveedrijfmest
Voor rundveedrijfmest zijn de ophaalbijdragen voornamelijk onveranderd. Alleen in regio Barneveld is een daling te zien. Daar zakte de prijs met €0,50 naar €19 per kuub. De mest is het duurste in regio zuid, waar de prijzen tussen de €20 en €20,50 per kuub schommelen. In Markelo is de mest het voordeligst, namelijk €17 per kuub.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)Ook de prijs van rundveedrijfmest laat in sommige regio's een daling zien.

Momenteel wordt er slechts mondjesmaat mest uitgereden. Dit heeft alles te maken met het natte land en de vorst. Deze omstandigheden houden ook nog wel even aan en de verwachting is dat de markt pas medio maart echt los kan. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden