Shutterstock

Inside Mest

Stabiele ophaalbijdragen op mestmarkt

23 December 2018 - Wouter Baan

De mestmarkt bevindt zich in een voorspelbare periode, waarbij de ophaalbijdragen stabiel noteren. De hoogte van de prijzen geeft aan dat er sprake is van een ruim aanbod. Het is wachten tot het voorjaar voordat er prijsverlichting optreedt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van fosfaatrechten (DCA-notering) is half december teruggezakt naar €197,50 per recht. De markt toont duidelijk een dalende trend, als gevolg van een ruim aanbod en een wegblijvende vraag.

Diverse verkoopkantoren zijn inmiddels (nagenoeg) gestopt met het sluiten van transacties, omdat het risico te groot is dat de afhandeling door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) niet op tijd zal gebeuren.

De ophaalbijdragen in Deurne, Uden en Lichtenvoorde noteren stabiel.

VVO's
De handel in Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO's) gaat door tot de jaarwisseling. Uit de markt wordt vernomen dat de vraag met name bij varkenshouders zit. De prijzen waren op weg naar de €2,50 per kilo, maar inmiddels is de daling weer ingezet.

Het aanbod is ruimer dan aanvankelijk werd verwacht, maar het kan de vraag vooralsnog goed opvangen. In de laatste week van december kan echter nog een ommekeer plaatsvinden.

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Melk & Voer Pro, waarin ook aandacht wordt besteed aan de zuivelprijzen, de rentemarkt en de voermarkt. Klik hier om het Trendrapport te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox