Agrifoto

Inside Mest

Overvolle opslagen drukken op mestmarkt

27 Februari 2020 - Chanti Oussoren

Het uitrijden van mest wordt door het aanhoudend natte weer bijna onmogelijk gemaakt. De mest kan amper worden uitgereden en de opslagen raken onderhand grotendeels vol.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde genoteerde mestprijzen van vorige week zijn vrijwel ongewijzigd gebleven. Dit is gebleken uit de DCA-noteringen van deze week. Zolang het weer wisselvallig blijft, gaat er op de mestmarkt ook weinig veranderen. Droog weer komt als geroepen, want in de mestsilo’s in de afzetgebieden is er vrijwel geen ruimte meer.

Vleesvarkensdrijfmest
Uit de DCA-noteringen is gebleken dat de gemiddelde prijs van vleesvarkensdrijfmest deze week in de regio zuid op €23,67 per ton blijft hangen. Hierbij wordt er in Deurne de hoogste prijs gehanteerd met een prijs van gemiddeld €24,50. In Tilburg en Uden ligt de prijs een euro lager, namelijk op €23,50.

In de regio midden blijft de gemiddelde prijs deze week ook ongewijzigd op €21,83. De hoogste prijs ligt hier nog in Lichtenvoorde met €22,50. Ook in Barneveld en Markelo blijft de prijs ongewijzigd op €21,50 per ton.

Rundveedrijfmest
Ook de gemiddelde prijzen van rundveemest zijn deze week niet gestegen of gedaald. De prijs bedraagt in de regio zuid nog steeds €17,67 per ton. De hoogste prijs ligt hier nog steeds in Tilburg op €18. In Deurne en Uden blijven de prijzen ook gelijk op €17,50. In de regio midden ligt de prijs nog steeds op €17,33. Met een prijs van €17,50 in Barneveld en Lichtenvoorde en een prijs €17 in Markelo liggen de prijzen nog hetzelfde als voorgaande week.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden