Agrifoto

Inside Mest

Weerberichten lachen mestmarkt toe

12 Maart 2020 - Chanti Oussoren

De mestmarkt is moeizaam van start gegaan in 2020. Het is de afgelopen weken lastig geweest om mest uit te rijden en opslagen zitten op veel plekken behoorlijk vol. De weersvoorspelling voor komende week geeft echter hoop op wat verlichting. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wederom een week met natte weersomstandigheden heeft ertoe geleid dat er vrij weinig is veranderd op de mestmarkt. De mestopslagen zitten nog steeds vol en de mest kan niet worden uitgereden als gevolg van het natte weer.

De DCA-noteringen laten dan ook zien dat de prijzen vrijwel allemaal gelijk zijn gebleven. Dit bevestigt de druk op de mestmarkt, aangezien historisch gezien de prijzen meestal dalen in deze tijd van het jaar. De prijzen van de vleesvarkensdrijfmest zijn allemaal gelijk gebleven. Wat betreft de prijzen van rundveedrijfmest is enkel de notering in Barneveld iets afgenomen. 

Vleesvarkensdrijfmest
De prijzen van vleesvarkensdrijfmest zijn deze week allemaal ongewijzigd gebleven. De prijzen in de regio zuid en de regio midden blijven hangen op respectievelijk €23,67 en €22 per ton. De koploper in het zuiden blijft Deurne, gevolgd door Uden. Tilburg sluit de rij. In midden blijft Lichtenvoorde aan kop gaan. 

Rundveedrijfmest
Ook de prijzen van  rundveedrijfmest zijn vrijwel allemaal gelijk gebleven. Enkel de prijs in Barneveld is gedaald, deze nam af met €0,50 tot €17. Dit resulteerde in een lichte gemiddelde prijsdaling in de regio midden. De prijs daalde een fractie tot €17,17. Markelo gaat nog steeds aan kop. De gemiddelde prijs in de regio zuiden blijft ongewijzigd op €17,67. Daar blijft Tilburg bovenaan staan.

Positieve weersverwachting
Het is duidelijk dat de mestmarkt behoefte heeft aan droog weer. De weersvoorspelling biedt echter perspectief. In de loop van de week wordt het weer wat droger en zal de zon wat vaker doorkomen, zo geven metereologen aan. De betere weersomstandigheden maken dat intermediairs verwachten dat er binnen 2 weken weer volop mest kan worden uitgereden. Mogelijk gaan de mestprijzen daardoor alsnog wat dalen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden