Agrifoto

Inside Mest

Definitieve doorbraak op mestmarkt

26 Maart 2020 - Chanti Oussoren

Van verlichting op de mestmarkt was vorige week al sprake, maar deze week is er eindelijk sprake van een definitieve doorbraak. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit is te danken aan het droge en zonnige weer. Er kan daarom volop mest worden uitgereden. De omstandigheden worden daarbij alsmaar beter. Tot eind deze week blijven de condities optimaal. Zondag wordt er wel de nodige (winterse) weerslag verwacht, maar dat levert waarschijnlijk geen grote problemen op. 

De rundveehouders zijn volgens commisionairs zuiniger geworden met het aanbieden van mest, waardoor de ophaalprijzen van rundveedrijfmest harder dalen dan de prijzen van vleesvarkensdrijfmest. Dit komt ook duidelijk tot uiting de DCA-noteringen, want vooral de ophaalbedragen van rundveedrijfmest dalen.

Vleesvarkensdrijfmest
Deze week is de gemiddelde prijs van vleesvarkensdrijfmest in de regio zuid zelfs licht toegenomen, van €23,33 toe tot €23,50. De prijs in Deurne en Uden blijft ongewijzigd maar de prijs in Tilburg neemt met €0,50 toe. Deurne blijft in deze regio de hoogste positie behouden met een prijs van €24,50.

In de regio zuid zakt de gemiddelde prijs van €21,50 tot €20. De prijs in Markelo (-€2) daalt hierbij het hardst. Ook de prijzen in Barneveld (€1,50) en Lichtenvoorde (-€1). In de hoogste prijs met €21 en Markelo staat onderaan met €18,50.

Rundveedrijfmest
De gemiddelde prijs van rundveedrijfmest laat in beide regio’s wel een daling zien. In de regio zuid zakt de prijs van €16,16 af tot €15,17 per ton. De prijs in Uden daalde het hardst met €1,50. In Tilburg en Deurne daalden de prijzen met respectievelijk €1 en €0,50. De hoogste prijs in de regio staat op €15,50 en deze wordt gehanteerd in Deurne en Tilburg.

In de regio midden zakte de gemiddelde prijs deze week van €14,67 tot €13,33. De prijs in Barneveld daalde het hardst met €2. De prijs in Lichtenvoorde en in Markelo daalde allebei met €1. Hiermee heeft Lichtenvoorde deze week de hoogste prijs met €14. In Barneveld en Markelo is de prijs €13.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden