Shutterstock

Inside Mest

Wederom goede week voor mestmarkt

9 April 2020 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De DCA-ophaalbedrijven van mest tonen deze week een wisselend beeld. De gemiddelde bedragen van vleesvarkensdrijfmest nog wat af in tegenstelling tot de prijzen van rundveedrijfmest.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aanhoudende blijvende weer maakt de moeizame start van het mestseizoen weer enigszins goed. De weersvooruitzichten voor komende dagen zijn wederom goed dus het uitrijden van mest is de komende tijd nog goed mogelijk. De gemiddelde ophaalbedragen van vleesvarkensmest zijn deze week nog licht afgenomen. Bij de ophaalbedragen van rundveedrijfmest is van verdere prijsdaling deze week geen sprake, de seizoensmatige daling lijkt daarmee voorbij. 

Vleesvarkensdrijfmest
De gemiddelde prijs van vleesvarkensdrijfmest is deze week gedaald in zowel regio zuid als regio midden. De prijs in regio zuid neemt af tot €23. Deze afname is afkomstig van de prijsdaling in Tilburg, daar daalde de prijs met 50 cent tot €22. Hiermee hanteert Tilburg nog steeds de laagste prijs in de regio, de hoogste prijs blijft in Deurne noteren met €24.

In de regio midden neemt de gemiddelde prijs af tot €20. De prijs in Barneveld daalt met 50 cent tot €20 en verder blijven de prijzen in de regio ongewijzigd. Markelo blijft de laagste prijs hanteren met €19 en Lichtenvoorde hanteert de hoogste prijs met €21.

Rundveedrijfmest
De gemiddelde prijs van rundveedrijfmest in de regio zuid is deze week licht gestegen. Het bedrag is toegenomen tot €15,50. De stijging komt door de toename in prijs in Deurne en Uden, de prijzen zijn met 50 cent gestegen. Hiermee noteert Deurne deze week met €16 de hoogste prijs in de regio, Uden blijft de laagste prijs hanteren met €15. In de regio midden blijven deze week alle prijzen ongewijzigd en blijft de gemiddelde prijs staan op €13,17 per ton. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden