Agrifoto

Inside Mest

Eerste grassnede geeft mestmarkt extra lucht

30 April 2020 - Chanti Oussoren

Van drukte in het uitrijden van mest tijdens het voorjaarseizoen is niet lang meer sprake. Veelal wordt het uitrijden van mest deze week afgerond. De ophaalbedragen zijn vrijwel allemaal gestabiliseerd.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks de moeizame start van het mestseizoen is er toch veel mest uitgereden. Er schijnt nog wel een voorraad vleesvarkens- en rundveedrijfmest te zijn overgebleven. Ophaalbedragen laten op slechts een enkele fluctuatie na verder geen prijsfluctuaties zien.

Een aantal boeren heeft afgelopen week gemaaid en een ander aantal gaat dit waarschijnlijk komende week doen. De bemesting voor de tweede snede kan de overgebleven mest nog wat doen verminderen.

Vleesvarkensdrijfmest
De ophaalbedragen van vleesvarkensdrijfmest zijn deze week onveranderd gebleven. De gemiddelde prijs in regio zuid blijft €23,17 en in regio midden blijft de prijs €20. Binnen de regio’s zijn er ook geen prijsveranderingen genoteerd. In regio zuid blijft de hoogste prijs in Deurne (€24) en de laagste prijs in Uden (€23). In de regio midden blijft de hoogste prijs in Lichtenvoorde (€21) en de laagste prijs in Markelo (€21).

Rundveedrijfmest
De gemiddelde prijs van rundveedrijfmest is in het zuiden weer toegenomen tot €15,33. Deze toename is afkomstig van een lichte prijsstijging van 50 cent in Uden. Verder zijn er gelijkblijvende prijzen genoteerd. Uden blijft hiermee met €15 de laagste prijs hanteren binnen de regio. In Deurne en Tilburg blijft de prijs €15,50. In de regio midden zijn de prijzen deze week wederom onveranderd gebleven. De gemiddelde prijs blijft daar €13,17. Hoogste prijs in Lichtenvoorde (€14) en laagste prijs in Barneveld (€12,50).

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden