Shutterstock

Inside Mest

Ophaalbedragen mest in regio zuid zakken licht

7 Mei 2020 - Chanti Oussoren

De mestmarkt is gekalmeerd en het uitrijden van mest op bouwland is zo goed als klaar. De prijzen tonen deze week een stabilisering. Enkel in de regio zuid vindt er voor zowel vleesvarkensdrijmest als rundveedrijmest een prijsdaling plaats.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als vorige week blijven ook deze week de mestprijzen vrij stabiel. Waar er vorige week slechts sprake was van één prijsfluctuatie waarin de prijs toenam, zijn er deze week naast stabiele prijzen alleen nog enkele prijsdalingen. In de regio zuid zakken de DCA-ophaalbedragen van zowel vleesvarkensdrijfmest als rundveedrijfmest nog licht. In de regio midden zijn er voor beide soort mest geen prijsveranderingen.

Vleesvarkensdrijfmest
De ophaalbedragen van vleesvarkensdrijfmest blijven deze week vrij stabiel. Enkel de gemiddelde prijs van vleesvarkensdrijfmest in de regio zuid is deze week gezakt tot €23. Dit is veroorzaakt door een prijsdaling van 50 cent in Tilburg. Hiermee noteert het zuiden met €22 de laagste prijs binnen de regio.

Verder zijn er in de regio geen mutaties te zien en blijft Deurne (€24) de hoogste prijs noteren. In de regio midden zijn de bedragen allemaal onveranderd gebleven met de hoogste prijs in Lichtenvoorde (€21) en de laagste prijs in Markelo (€19). De gemiddelde prijs binnen de regio blijft op €20 staan.

Rundveedrijfmest
Ook de gemiddelde prijs van rundveedrijfmest is in de regio zuid iets teruggezakt tot €15,17. De prijsdaling wordt hier veroorzaakt door een verlaging van 50 cent in Deurne. Hiermee zakt de prijs terug tot €15 en noteert het op dezelfde prijs als in Uden, waar de ophaalbijdrage deze week onveranderd bleef. Tilburg blijft met €15,50 de hoogste prijs hanteren binnen de regio. Ook in de regio midden is er weinig verandering te merken op de mestmarkt. De prijzen zijn deze week allemaal onveranderd gebleven, met de hoogste prijs in Lichtenvoorde (€14) en de laagste prijs in Barneveld (€12,50). De gemiddelde prijs binnen de regio blijft €13,17.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden