Agrifoto

Inside Mest

Graanoogst blaast nieuw leven in mestmarkt

23 Juli 2020 - Chanti Oussoren

De afgelopen weken zijn de ophaalbedragen van mest over het algemeen stabiel gebleven. Nu de eerste graanpercelen inmiddels zijn geoogst zit daar mogelijk wat verandering aan te komen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Loonwerkers en intermediairs zijn mondjesmaat weer bezig gegaan met het uitrijden van mest, nadat de activiteit in de weken hiervoor op een laag pitje stonden. Het aanbod van vleesvarkensdrijfmest is beperkt terwijl het aanbod van rundveedrijfmest wat toeneemt. 

De DCA-noteringen van zowel vleesvarkensdrijfmest als rundveedrijfmest hebben sinds week 13 nauwelijks nog bewogen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het waarschijnlijk dat de mestmarkt de komende tijd wat meer tot leven komt nu de eerste graanpercelen zijn geoogst. Daarmee ligt een lichte prijsdaling voor de hand, zoals dat historisch gezien wel vaker voorkomt in augustus.  

Vleesvarkensdrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van vleesvarkensdrijfmest in regio zuid noteert al 5 weken onveranderd op exact €23. De hoogste prijs wordt momenteel gehanteerd in Deurne (€23,50) en de laagste prijs in Tilburg (€22,50). In de regio midden blijft de gemiddelde prijs steken op €20,33. De hoogste prijs wordt hier gehanteerd in Lichtenvoorde (€21) en de laagste prijs in Barneveld (€19,50). De gemiddelde ophaalbedragen noteren zowel in regio zuid als regio midden onder het niveau van vorig jaar wat aangeeft dat er geen sprake is van dwingend aanbod. 

Rundveedrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van rundveedrijfmest noteert momenteel €15,50. Binnen de regio wordt er geen hoogste of laagste prijs gehanteerd, alle noteringen komen uit op €15,50. In de regio midden is de huidige gemiddelde prijs €13,85. Lichtenvoorde (€14,50) hanteert de hoogste prijs en in Barneveld (€13) noteert de laagste prijs.

Het gemiddelde ophaalbedrag in de regio zuid ligt marginaal boven het niveau van vorig jaar. In de regio midden ligt het prijsniveau juist lager dan vorig jaar

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden