Agrifoto

Inside Mest

Mestseizoen als een nachtkaars uit

10 September 2020 - Chanti Oussoren

In de slotfase van het mestseizoen gebeurt er weinig met de prijzen op de markt. De DCA-noteringen vertonen dan ook een stabiel beeld. We blikken gelijk terug op het verloop van het seizoen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Half februari ging het mestseizoen van start, maar van een vlotte start was geen sprake. Het natte weer was spelbreker op de markt en op veel plekken kon er geen mest worden uitgereden. De slechte weersomstandigheden hielden aan en zorgden ervoor dat meerdere mestsilo's overvol raakte.

De markt had behoefte aan droog weer. Half maart werden de weerberichten beter en bood dit de markt verlichting. Het betere weer hield aan en de voorjaarswending kon daardoor goed worden afgerond. De eerste grassnede bood de mestmarkt vervolgens nog wat lucht, dit zorgde ervoor dat de overgebleven voorraad mest ook nog wat kon worden uitgereden. Vervolgens zorgde de graanoogst dat de mestmarkt weer wat tot leven kwam.

Inmiddels is het einde van het uitrijdseizoen genaderd. Er is nog wat mestaanbod over, het aanbod van rundveedrijfmest is ruimer dan het aanbod van vleesvarkensdrijfmest. De DCA-noteringen vertonen weinig fluctuaties deze week.

Vleesvarkensdrijfmest
Het gemiddelde ophaalbedrag van vleesvarkensdrijfmest neemt deze week in de regio zuid licht toe €23,33 per ton. Deze voorzichtige toename komt voort uit een prijsstijging in Deurne, daar neemt de prijs toe tot €24. Hiermee wordt Deurne koploper binnen de regio. Verder blijven de prijzen ongewijzigd en blijft Tilburg met €22,50 de laagste prijs hanteren.

In de regio midden blijven deze week alle prijzen ongewijzigd. Het gemiddelde ophaalbedrag blijft €20,33 per ton. Lichtenvoorde hanteert met €21 nog steeds de hoogste prijs, de laagste prijs licht in Barneveld op €19,50.

Rundveedrijfmest
Voor wat betreft de ophaalbedragen van rundveedrijfmest blijft de gehele markt stabiel. In de regio zuid blijft het gemiddelde ophaalbedrag €16,33. Met de hoogste prijs in Tilburg op €17,50 en de laagste prijs in Deurne met €15,50. In de regio midden blijft de gemiddelde prijs €14,67. De hoogste prijs blijft hier in Lichtenvoorde met €16 en de laagste prijs in Barneveld op €13,50.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden