Shutterstock

Inside Melk

Prijs fosfaatrechten wederom flink omhoog

7 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Melkveehouders die fosfaatrechten willen kopen, moeten daarvoor nu dieper in de buidel tasten dan 2 weken geleden. Nadat de prijs vorige week al omhoog ging, loopt de waarde deze week verder op. De DCA-notering voor fosfaatrechten is de afgelopen 14 dagen met bijna €10 gestegen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vorige week nam de DCA-notering met respectievelijk €5 euro toe. De vraag onder melkveehouders naar fosfaatrechten groeit, terwijl het aanbod beperkt blijft. Hierdoor neemt de prijs rap toe. Ook deze week zijn de prijzen weer gestegen. De DCA-notering neemt deze week met €4 toe tot een prijs van €150,50.

In 2 weken tijd is het gemiddelde prijsniveau met maar liefst €9 gestegen. In de voorgaande weken bleef de gemiddelde prijs wekenlang vrij stabiel. Het is daarbij ook de eerste keer in ruim een jaar dat de DCA-notering weer boven de grens van €150 komt. Er is geen directe aanleiding voor de hogere kooplust van de melkveehouders. Opties die zijn genoemd is dat ondernemers, nu het einde van het jaar langzaam in zicht komt, rechten willen bijkopen. Uit vrees voor verdere prijsstijgingen kunnen andere kopers daar weer op inhaken.

Leaserechten
Ook de handel in leaserechten komt wat meer los. Het gemiddelde prijsniveau ligt daarvoor deze week rond de €36.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden