Agrifoto

Ruwvoertour Mest

Kunstmest strooien in volle gang

18 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness

Terwijl sommige melkveehouders nog druk bezig zijn met het aanwenden van dierlijke mest op hun land, zijn een aantal deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour deze dagen al kunstmest aan het strooien.

Een aantal deelnemende veehouders van de Ruwvoertour hebben gisteren (maandag 16 maart) hun land bemest met kunstmest. Over het algemeen was het land goed te berijden en hebben de boeren rekening gehouden met de vele neerslag van februari. Bijvoorbeeld door de banden van de trekker af te laten lopen naar lagedruk.

Eerst kunstmest, dan pas drijfmest.

De veehouder uit Doetinchem (Gelderland) liet weten dat hij op 7 maart al kunstmest op zijn land heeft gestrooid. Op een filmpje die hij bij Boerenbusiness heeft aangeleverd is te zien dat hij een lichte trekker heeft gebruikt om schade aan het land te voorkomen. Door de natte omstandigheden heeft hij ervoor gekozen om eerst kunstmest op het land aan te brengen. En pas daarna te beginnen met het aanwenden van zijn drijfmest. 

Nu nog te nat
Een aantal veehouders meldt dat het land nog te nat is om kunstmest te strooien, maar zij verwachten dat dit binnen 2 weken wel is gebeurd. Een aantal van hen zijn ook wat later, omdat ze de kunstmest pas net binnen hebben gehad of nog geleverd moeten krijgen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden