Eigen foto

Ruwvoertour Week 27

Maïspercelen Ruwvoertour staan er goed voor

30 Juni 2020 - Redactie Boerenbusiness

De afgelopen weken heeft de snijmaïs op de percelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour een flinke groei doorgemaakt. Op een enkel perceel na groeit de maïs, ondanks de droogte rondom de zaai periode, erg goed.

Het maïsperceel in Udenhout groeit tot nu toe het beste, deze is dan ook als eerste gezaaid toen de grond nog wat vocht bevatte. 

De groei van snijmaïs in Udenhout in de afgelopen 4 weken.
De groei van snijmaïs in Overloon in de afgelopen 4 weken.

Zoals te zien is doet de maïs het op de meeste percelen goed, de velden staan inmiddels dicht en de planten zijn uniform gegroeid. Op sommige Ruwvoertour percelen is de lengte van de maïs in een week tijd zelfs verdubbeld.

De groei van snijmaïs in Doetinchem in de afgelopen 4 weken.

De maïs in Nieuwerkerk is in week 19 gezaaid. Het perceel in Zeewolde is in dezelfde week gezaaid, tussen deze twee percelen zit veel verschil qua lengte en groei.

De groei van snijmaïs in Nieuwerkerk in de afgelopen 4 weken.

Het perceel in Zeewolde ligt in vergelijking met de andere percelen ver achter, de zware kleigrond was erg droog en hard. De deelnemer was optijd begonnen met het zaaiklaar maken van het perceel voor dat de grond te droog en onbewerkbaar zou worden. Zoals op de foto's is te zien is er op dit perceel ook beregend om hopelijk de maïs te laten groeien. De maïs is hier in week 19 gezaaid.

De groei van snijmaïs in Zeewolde in de afgelopen 4 weken.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden