Eigen foto

Ruwvoertour Week 30

Maïs Ruwvoertour tikt de drie meter aan

25 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

De afgelopen week heeft de maïs op een aantal Ruwvoertour percelen een lengte van drie meter bereikt, deze maïs stond vorige week al in de pluim maar is nog goed doorgegroeid. 

Op de percelen in Udenhout en Jelsum tikt de maïs deze week een lengte aan van drie meter. De maïs op deze percelen staat in de pluim en is volop aan het bestuiven. 

De deelnemer uit Nieuwerkerk laat op foto's zien dat de maïsplanten bij hem op het perceel aan het bestuiven zijn, het stuifmeel uit de pluim ligt bij de kolfkwasten. Ook deze maïsplanten hebben bijna een lengte van drie meter bereikt.  

Grote verschillen
Op de percelen die wat achter zijn gebleven zijn onderling grote verschillen te zien in de lengte van het gewas. Zo zijn de maïsplanten die in Zeewolde op de kopakker staan 20 centimeter langer dan de planten die midden op het veld staan. Op het perceel in Zuidbroek zijn de verschillen nog wat groter, daar zijn sommige planten lang (tot wel 2,6 meter) en sommige erg klein, denk hierbij aan een halve meter in lengte. Ook staan de langere planten al in bloei. De voornaamste oorzaak van deze verschillen is de extreem droge periode rond het tijdstip van zaaien en kiemen. 

Op het perceel in Doetinchem is een heel ander beeld te zien, op dit perceel is de maïs in de afgelopen week gemiddeld met 10 centimeter per dag gegroeid, ook is deze week de pluim erin gekomen en heeft de plant de lengte van drie meter bijna bereikt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden