Eigen foto

Ruwvoertour Beregenen - Week 29

Melkveehouders kunnen niet om beregenen heen

20 Juli 2022 - Ruben van der Maas

De melkveehouders van de ruwvoertour gaan gestaag door met beregenen van de gewassen. De hoop is gevestigd dat moeder natuur donderdag wat gaat helpen, maar zij kunnen duidelijk niet om het beregenen heen.

Bij Joost van Nostrum in Sint-Oedenrode (Noord-Brabant) hebben de gewassen serieus vocht nodig. Nadat hij vorige week al zijn areaal gras beregend had, werd er afgelopen weekend in de maïs beregend waarna van Nostrum begin van deze week de voederbieten is gaan beregenen. De afbeelding laat duidelijk zien dat vocht hard nodig is.

Voederbieten bij Joost van Nostrum in Sint-Oedenrode.

Begonnen met beregenen
Ook Robert Welhuis uit Wapse (Drenthe) is op maandag 18 juli begonnen met het beregenen van zijn voederbieten. Welhuis geeft aan dat er plekgewijs behoorlijke droogte heerst waardoor hij niet meer om beregenen heen kon. Hieronder in de afbeelding de regenhaspel van Welhuis in werking.

Het beregenen van de voederbieten bij Robert Welhuis in Wapse.

Tevreden na beregening
Nadat de bemesting had plaatsgevonden na het maaien van de derde snede is de regenhaspel aangezet bij Sander Vijverberg uit Strijen (Zuid-Holland). Vijverberg is tevreden hoe het areaal gras er op dit moment bij ligt ondanks de droge en warme omstandigheden. Ook Vijverberg hoopt woensdag op extra water. Hieronder een weergaven van het grasland hoe het nu er bij ligt.

Grasland bij Sander Vijverberg in Strijen.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ruben van der Maas

Stagiair bij de Boerenbusiness Ruwvoertour

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden