Eigen foto

Nieuws Gras - Week 30

Wisselende berichten over grasopbrengsten

26 Juli 2022 - Ruben van der Maas

Door de droogte en hitte zijn er duidelijke verschillen in de grasopbrengsten. Waar in Noord-Holland de 4e snede gewonnen is, moet bij melkveehouders in andere provincies de 3e snede nog van het land komen. Helemaal ontevreden zijn de melkveehouders niet.

In het Noord-Hollandse Aartswoud heeft Frank Rooker op zaterdag 23 juli zijn 4e snede gras gemaaid. Deze is twee dagen later op 25 juli ingekuild. Rooker is op dit moment zeer tevreden over het groeiseizoen van zowel zijn maïs als gras. Hij spreekt over een prima zomer. De maïs groeit goed en heeft nog geen vochttekort. Ook het gras blijft in Aartswoud goed doorgroeien. 

Het maaien van de 4e snede gras bij Frank Rooker in Aartswoud

Treurige bedoening op graspercelen
Waarbij er in Noord-Holland allemaal positieve berichten zijn over het groeiseizoen valt dat elders in het land niet allemaal mee. Bert Wissels uit Hengelo (Gld) spreekt over een treurige bedoening op het land. Zijn 3e snede moet nog gemaaid worden. Het gras is aardig verdroogd terwijl er vorige week nog beregend is met de haspel. Op dit moment voert Wissels het meeste gras via stalvoeren, voor de beste benutting.

Ook Silvain Kusters uit Guttencove (Lim) heeft veel last van de droogte, daar moet de 3e snede nog gemaaid worden. Het gras heeft ook in Limburg veel last van vochttekorten. Over de maïsgroei heeft Kusters wel positieven berichten. De kolf heeft zich goed gezet.  

De 3e snede bij Silvain Kusters in Guttencove,
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ruben van der Maas

Stagiair bij de Boerenbusiness Ruwvoertour

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox