Op deze foto is de lengte van het gras in Zuidbroek op kleigrond te zien.
Op deze foto is de lengte van het gras in Zuidbroek te zien, ook dit gras staat op kleigrond.
Op deze foto is de lengte van het gras in Zuidbroek op zandgrond te zien.
Op deze foto is de groei van het gras in Nieuwerkerk te zien, links is het gras niet bemest en rechts heeft het gras wel drijfmest gehad.
Deze foto is ook genomen in Nieuwerkerk, ook hier is te zien dat er een duidelijk verschil is tussen het gras dat wel (links op de foto) en (rechts op de foto) gras dat geen drijfmest heeft gehad.
Afmaaien van de groenbemester, dit omdat de groenbemester hard was gegroeid en de mest er met het lange gewas niet op kan worden aangebracht.
De groenbemester bestaande uit rogge en vaselia.
Doorzaaien van een perceel met muizenschade in Zuidbroek.
Op deze foto is de muizenschade op het perceel in Zuidbroek goed te zien. Ook kun je de strepen zien staan die door de doorzaaimachine zijn gemaakt.

Ruwvoertour Fotoreportage

Grasgroei komt weer op gang

23 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness

De afgelopen week heeft Boerenbusiness verschillende foto's ontvangen van veehouders die deelnemen aan de Ruwvoertour. De twee grootste onderwerpen zijn het bemesten van het land en de groei van het gras na bemesting. In deze fotoreportage zullen wij ons focussen op de groei van het gras. 

Een aantal van de deelnemende veehouders heeft de tijd genomen om tijdens het kunstmest strooien de lengte van het gras op te meten en foto's te sturen naar Boerenbusiness. De eerste foto's zijn van graspercelen in Zuidbroek (Groningen) op zand- en kleigrond. Naast het gras groeit bij deze veehouder de groenbemester, bestaande uit rogge en vaselia, ook goed. De groenbemester werd afgelopen week al afgemaaid

Vroeg bemesten werkt
Op een grasperceel in Nieuwerkerk (Zeeland) is een verschil in de groei en kleur van het gras te zien. De eigenaar van deze percelen meldt dat de loonwerker die voor hem de mest heeft uitgereden hier problemen had met de sleepslang bemester. Dit had als gevolg dan een stukje van dit perceel niet is bemest, en dit is te zien. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden