Eigen foto

Interview Boerenbusiness stage

’Continu contact met het bedrijfsleven’

2 Februari 2023

Manon van der Meer (26) volgt op dit moment de hbo-opleiding Dier- en Veehouderij op de Hogeschool InHolland. Vanaf dat zij begon aan haar hiervoor afgeronde mbo-opleiding wist Manon dat de melkveehouderij de plek is waar haar hart ligt. Manon rondt haar opleiding af met een stage bij Boerenbusiness: het coördineren van de Ruwvoertour en het onderzoeken van potentiële, praktische onderwerpen en content voor de melkveehouderijsector.

Manon is erg te spreken over het verloop van haar stage: "Binnen mijn stage heb ik op een mooie wijze het onderzoek met de praktijk kunnen samenvoegen."

Wat waren je dagelijkse werkzaamheden bij Boerenbusiness?
"Naast het schrijven van mijn scriptie, hield ik me dagelijks bezig met het in contact blijven met de verschillende Ruwvoertour-deelnemers. Om met deze informatie vervolgens de artikelen te kunnen schrijven. Daarnaast heb ik ook nog de afsluiting van de Ruwvoertour mogen organiseren, hartstikke leuk!"

Waar heb jij de meeste energie uitgehaald?
"Ik heb de meeste energie gehaald uit het continue contact met het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik voor het onderzoek van mijn scriptie ook een enquête uitgezet die vierhonderd mensen hebben ingevuld, dat vond ik heel waardevol. Het gaf me energie om te zien hoeveel respons ik terugkreeg."

Sloot de stage aan bij je interesses?
"Voor mijn opleiding heb ik vorig jaar ook nog een minor gevolgd aan de Aeres Hogeschool in Dronten gericht op veevoeding en -gewas. Het coördineren van de Ruwvoertour sloot daar dus ook erg mooi op aan. De aankomst bij Boerenbusiness voelde als een heel warm welkom. Ik kon op een zelfstandige wijze aan de slag gaan. Je staat recht in de agrarische sector en kijkt er bovenop. Ook denk ik dat je hier veel inhoudelijke kennis meekrijgt van wat er in de sector gebeurt. Bij Boerenbusiness krijg je altijd het laatste nieuws in de sector mee en dat is een mooie toevoeging geweest."

Hoe vond je de werkomgeving bij Boerenbusiness?
"De werkomgeving was super gezellig! Elke dag een stukje wandelen met een groot deel van de collega's, altijd praat bij het koffiezetapparaat; je wordt overal in meegenomen en er is persoonlijke interesse. Je wordt niet als een mindere gezien; je bent juist deel van het bedrijf en telt even hard mee als iedereen. Dat is heel mooi bij Boerenbusiness!"

"Ook zijn het bij Boerenbusiness geen gesloten afdelingen. Op het moment dat je vragen hebt of iets wilt weten kan je gemakkelijk de verschillende afdelingen oplopen en bij iemand aan het bureau langsgaan. Je hoeft niet eerst een mail te sturen voor het maken van een afspraak."

Hoe zie je de toekomst voor je?
"Vanuit mijn stage neem ik voornamelijk mee dat ik in mezelf en mijn eigen zekerheid moet blijven geloven. Mijn toekomst is nu afgestudeerd zijn en dus geen stage meer lopen. Nu wil ik echt het werkveld in. Ik wil in de toekomst het liefst met de melkveehouderij verbonden blijven, dan zie ik wel waar het pad me naartoe leidt. In de melkveehouderij ligt mijn hart."

Regelmatig zijn er bij Boerenbusiness nieuwe stageplaatsen beschikbaar. Ook zijn er volop mogelijkheden om opdrachten en onderzoeken uit te voeren als individuele student of als groep. Houd de mogelijkheden hier in de gaten: https://werkenbij.dca.nl/

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox