Neemt meerderheidsbelang

Miedema overgenomen door Belgische Dewulf

1 September 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De Belgische machinebouwer Dewulf uit Roeselare, en het Nederlandse Miedema uit Winsum, kondigden op één september aan dat Miedema voortaan onder de Belgische vlag verder gaat. De Dewulf Groep neemt bijna driekwart van de aandelen Miedema Holding Winsum B.V over. De overige 28 procent blijft in handen van twee actieve bestaande aandeelhouders.

Dewulf en Miedema maakten op  één september bekend een principeakkoord gesloten te hebben, waarbij de Dewulf Groep een meerderheidsbelang verkrijgt binnen het Friese Miedema uit Winsum. Zo kunnen beide bedrijven samen een compleet pakket aan machines voor de aardappel- en groenteteelt aanbieden. De verwachting is dat de overname gedurende het vierde kwartaal van dit jaar zal worden afgerond.

Het eigenaarschap van de huidige aandeelhouders bij Miedema bestaat uit drie bestuursleden van Miedema en de NOM (Nederlandse Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland). Twee personen, René Boeijenga en Guido Mangnus, behouden samen 28 procent van de aandelen. Zij nemen straks plaats in het bestuur van de Dewulf Groep. De ontwikkeling, productie en leiding van Miedema blijft vanuit Winsum plaatsvinden. Op het gebied van de in- en verkoop en de marketing zal wel een gemeenschappelijk beleid worden gevoerd in de toekomst.

De komende tijd gaan Miedema en Dewulf samen om tafel zitten om de overname verder uit te werken. Zo zal het nationale en internationale dealernetwerk opnieuw vorm moeten krijgen. Ook zal de uitstraling van beide merken op termijn gaan veranderen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Miedema
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Pier 1 September 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10857533/Miedema-overgenomen-door-Belgische-Dewulf]Miedema overgenomen door Belgische Dewulf[/url]
De dealerschappen van aardappelmachines zal in de akkerbouwgebieden weer flink in de war geschopt worden.
Aloys Schut 1 Maart 2016
Wat late reactie !!
Geweldig hiermee ontstaat in een klap een compleet leveringsprogramma
Hiermee kun je de boer op met zo,n mooi compleet programma, de kwaliteit heeft dit al lang bewezen. Heel veel succes met de verkoop hiervan.
Graag zou ik nog een keer een bezoek aan jullie fabriek brengen. vroeger was ik werkzaam bij een groot mechanisatie bedrijf in de Gelderse achterhoek , en heb mij altijd sterk gemaakt voor jullie product.

Groeten Aloys Schut
grimme 1 Maart 2016
Idd, alles van miedema gehad.
Heb alleen nog maar de kipper s
En je weet hoe dat is afgelopen! !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden