Onion Today

Digitale uienhandel mogelijk met app

16 Augustus 2017

Anderhalf jaar lang werd aan de Onion Today app gewerkt. Tijdens de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat wordt hij, op 24 augustus, geïntroduceerd. De app maakt het mogelijk om met je smartphone uien te kopen en verkopen. Daarvoor probeert de app de gehele uiensector in kaart te brengen.

De app is voor zowel telers als verwerkers en handelaren bedoeld. Op een kaart worden alle verwerkingsbedrijven en handelaren weergegeven. Telers kunnen een bedrijfsaccount aanmaken en partijen aanbieden. Hier kan de handel vervolgens uit putten. Het idee is dat direct een overzicht beschikbaar is van de partijen die passen bij de vraag. Dat kan om de hoek zijn, maar ook een schillerij in Polen. Vanuit de app kan direct contact worden gezocht, telefonisch of via een berichtje.

De handel wordt niet via de app besloten

Geen digitale handel
Onion Today tracht de handel niet via de app af te handelen, zoals Uienhandel.com dat bijvoorbeeld wel doet. Uien kopen en verkopen is mensenwerk, zo oordeelt het. De partijen kunnen heel verschillend zijn, waardoor persoonlijk contact heel belangrijk is. De app is daarom bedoeld om mensen snel bij elkaar te brengen. Zo is het mogelijk om alle aangesloten accounts, in een straal van maximaal 200 kilometer, tegelijkertijd een bericht te sturen. Alleen de verstuurder van het bericht kan de reacties zien.

Gratis introductie
Naast aanbod en verkoop is de app ook een verzamelplaats voor uiennieuws van de aangesloten bedrijven en alle beursnoteringen. Na de introductie is de app een maand lang gratis te proberen. Daarna geldt een tarief van €6 per maand. Voor €12 per maand is het mogelijk onbeperkt uien aan te bieden en het aanbod te bekijken.

Akkerbouwer als uitvinder
De bedenker van het concept is de Zeeuwse akkerbouwer Wim Menu. Bij de ontwikkeling ervan zijn ook collega-akkerbouwers, uienpakstations, de Holland Onion Association en de provincie Zeeland betrokken. Vanaf 24 augustus is hij te downloaden voor zowel Apple als Android toestellen.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief