Introductie meteo-netwerk

Telers delen weerinfo met elkaar via Sencrop

22 Augustus 2017 - Clarisse van der Woude

De Franse leverancier Sencrop introduceert een nieuw online weerstation, waarmee telers informatie met collega's in hun regio kunnen delen. De Nederlandse introductie van het, met een SIMA-award onderscheiden meteo-netwerk, vindt tijdens PotatoEurope plaats.

Het weerstation, dat neerslag, temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en windrichting meet, wordt al door ruim 1.000 Franse akkerbouwers gebruikt en wordt momenteel getest door een groep Nederlandse akkerbouwers. Bijzonder is de optie om weersinformatie met collega’s in de regio te delen. Door de informatie van weerstations op verschillende locaties aan elkaar te koppelen, ontstaat een goed beeld van de weersituatie in een regio.

Delen van 
weersinformatie met telers in de regio

Data koppelen en delen
Ook bestaat de mogelijkheid om data te koppelen aan specifieke adviessystemen. Met wie de gebruikers de informatie willen delen, bepalen zij zelf. Door deze optie is de Sencrop door individuele akkerbouwers te gebruiken, maar ook door studiegroepen of adviesbedrijven.

Realtime op smartphone
Verder onderscheidt het Sencrop-systeem zich door de precisie en betrouwbaarheid van de hoogwaardige slimme sensoren. De informatie die het weerstation met een gecertificeerde nauwkeurigheid meet, wordt via een LPWAN-netwerk verstuurd en is realtime inzichtelijk voor de akkerbouwer. Via een webapplicatie en/of een app wordt de actuele informatie cijfermatig en grafisch weergegeven.

Daarnaast is het mogelijk om zowel de historische informatie te raadplegen, alsmede een koppeling te maken met de weersverwachting voor de komende dagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden