Agritechnica-noviteiten

Kverneland bouwt IsoMatch mogelijkheden uit

23 Augustus 2017 - Niels van der Boom

Kverneland Group presenteert 23 en 24 augustus de noviteiten die het dit najaar op de Agritechnica laat zien. Naast nieuwe en verbeterde werktuigen bouwt het ook de IsoMatch-lijn uit met een nieuwe terminal, gps-besturing en joystick bediening.

De IsoMatch Tellus Pro is de nieuwste telg in het terminalgamma van de fabrikant. Ze worden in Nieuw-Vennep ontwikkeld en geproduceerd. De Tellus Pro gebruikt de behuizing van de Tellus 2, waar later de Go-terminal bij kwam, die over een enkel scherm beschikt. Zowel de hardware als software is verbeterd, om bijvoorbeeld een meer complexe sectiebesturing zijn werk te laten doen. Vanaf dit najaar is hij op Kverneland en Vicon werktuigen leverbaar.

Fabrikant zegt uniek te zijn in de markt

Multifunctionele joystick
Naast het dubbele touchscreen kun je het Tellus Pro scherm straks ook met een IsoMatch Grip joystick bedienen. Die herbergt maximaal 44 verschillende functies. Daarmee zegt de fabrikant uniek te zijn in de markt. Via het Isobus-systeem zijn de verschillende bedieningsmogelijkheden per werktuig instelbaar. Er zijn 4 werkmodi met ieder 11 functies beschikbaar. Een slimme 'gebruikersinterface' moet ervoor zorgen dat je niet verdwaald raakt in alle knoppen. Ook op andere Isobus-werktuigen is de joystick te gebruiken.

Aftermarket gps-besturing
Als laatste komt Kverneland ook met een universele trekkerbesturing: Auto-E Drive. De E staat voor elektronisch. De trekker wordt namelijk via een los stuurtje bediend. De bediening werkt via het Tellus scherm, waar je een Geodrive licentie voor nodig hebt. In de nieuwe Tellus Pro terminal is deze software reeds geïntegreerd. Net als de joystick en terminal is het gps-systeem eind 2017 leverbaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden