Rooidemonstraties onzeker

Potato Europe donderdag wel toegankelijk

13 September 2017 - Niels van der Boom

De tweede beursdag van PotatoEurope in Emmeloord, op donderdag 14 september, gaat wel door. Dat heeft de organisatie woensdag 13 september bekendgemaakt. Droog is het allerminst, maar de stevige wind vormt niet langer een gevaar voor de veiligheid.

Met een herfststorm op komst besloot de organisatie van de internationale aardappelbeurs om de eerste dag af te lassen. De veiligheid van de bezoekers en standhouders kon niet worden gegarandeerd. Donderdag 14 september is dat gevaar geweken. Een extra beursdag op vrijdag, ter compensatie, is organisatorisch niet mogelijk. Wel worden de openingstijden verruimd van 8 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds.

Wanneer het droog is, kunnen de rooidemonstraties doorgaan

Rooidemo gaat door
De regen is woensdag meegevallen in Emmeloord. Voor de donderdageditie wordt minder wind maar welk een flinke plons water van 10 tot 20 millimeter verwacht. Tijdens het opbouwen, veranderde het terrein al in een enorme modderpoel. Echter, er worden maatregelen genomen om dat zoveel mogelijk tegen te gaan. De organisatie hoopt dat de rooidemonstraties plaats kunnen vinden wanneer het droog is. Dit gebeurt wel met minder rooimachines dan eerder de bedoeling was.

Alternatief parkeren
Het parkeerterrein werd al eerder afgeschreven. Alternatieve gelegenheid rond Emmeloord is beschikbaar gesteld. Bezoekers worden dan met bussen naar de ingang gebracht. De alternatieve parkeerplaatsen liggen aan het Friesepad en bedrijventerrein De Munt aan de A6, afslag 15.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden