Energie- en tijdsbesparing

AFIM luchtdeur beschermd ruimtes tot -30 ºC

9 September 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Om tochtdeuren, gordijnen of snelloopdeuren te vervangen heeft fabrikant Air In Motion een speciale luchtdeur ontwikkeld. Deze is geschikt voor tempraturen tot 30 graden onder nul en werkt ook goed tegen stof. Een luchtdeur werkt sneller en beschadigd niet, ten opzichte van een traditioneel systeem.

Een hogedruk ventilator en speciaal gevormde uitblaasmodule zorgen ervoor dat de lucht circuleert. Dit voorkomt ijsvorming, mistvorming en gladde voeren bij de scheidingszone tussen de warme en koude ruimte. Er zijn twee modellen leverbaar: De standaard AFIM luchtdeur en de AFIM Iglo. Deze laatste kan gebruikt worden om ruimtes met een omgevingstempratuur tot -30 graden af te sluiten. De doorgang is bij een luchtdeur volledig vrij. Je kunt dus onbelemmerd heen en weer rijden, wat tijd bespaard. Volgens de fabrikant is een energiebesparing tot 60 procent mogelijk, waarbij de deur zich in twee jaar terugverdiend.

Volgens Air In Motion is een traditionele luchtdeur bestand tegen luchtsnelheden tot 0,9m/s. De AFIM luchtdeur is bestand tegen luchtsnelheden tot 6 m/s. De scheiding is mogelijk op basis van tempratuurzones, de aanwezigheid van geuren, stof of insecten. Naast vriescellen kan de luchtdeur ook gebruikt worden bij verfspuiterijen, laadperons of zuivel- en versafdelingen. Er zijn standaardinstallaties of maatwerk. Ook binnen de agrarische sector kan zo"n luchtdeur worden toegepast.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
K. van de Rijt 20 November 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10833821/AFIM-luchtdeur-beschermd-ruimtes-tot-30-C]AFIM luchtdeur beschermd ruimtes tot 30 C[/url]
Bericht verwijderd wegens het overtreden van de forumregels: reclame.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox