Milieudefensie

FrieslandCampina

Nieuws Klimaat

FrieslandCampina al lang bezig met klimaat

FrieslandCampina steunt het Parijs-akkoord en het Nederlandse klimaatakkoord. Ze werkt ook al jaren met succes aan reductie van de CO2-uitstoot en voelt zich daarom niet direct aangesproken door de oproep vorige week van Milieudefensie om eindelijk serieus iets te gaan doen aan het klimaat. Het gebeurt allang, maakt het bedrijf duidelijk.
17 Januari 2022
spuiten gewasbescherming

Inside Gewasbescherming

Wat doet uitspraak rechter met gewasbescherming?

'Rechter: inzet bestrijdingsmiddelen zonder vergunning Wet natuurbescherming voortaan taboe'. Zo luidde de titel van een persbericht dat Milieudefensie deze week naar buiten bracht. Heeft deze uitspraak zulke vergaande gevolgen voor de gangbare Nederlandse landbouwpraktijk die de natuuractivisten suggereren? De uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland in Groningen -waarop het persbericht is gebaseerd- is volgens verschillende partijen echter een stuk genuanceerder.
24 Juni 2021
aardappelen loofdoding biologisch branden

Nieuws Landbouwtransitiefonds

'100% biologische kringloop in Nederland utopie'

Het zogenaamde Landbouwtransitiefonds van Milieudefensie, waarmee in 2030 al het vlees en zuivel in Nederland biologisch geproduceerd zou moeten worden, is niet realistisch. Dat zegt de Wagenings landbouweconoom Petra Berkhout. Nederland is geen economisch eiland.
26 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden