Android

Tips alternatieve gewasbescherming in app

Tips alternatieve gewasbescherming in app

Twee onafhankelijke Engelse bedrijven hebben de Croprotect app gelanceerd. Hiermee willen ze akkerbouwers en teeltadviseurs een steuntje in de rug geven voor het ontdekken, registreren en verhelpen van probleem. Daarbij zet het vooral in op geïntegreerde gewasbescherming.
8 December 2015
Nederlandse navigatieapp voor Android-toestellen

Nederlandse navigatieapp voor Android-toestellen

Sinds de opkomst van smartphones en tablets blijft er vraag bestaan naar een simpele app die je helpt met recht rijden. Je hoeft dan geen apart scherm en duur aan te schaffen voor simpele werkzaamheden.
26 Oktober 2015
Zuidberg app brengt gemak en flexibiliteit

Zuidberg app brengt gemak en flexibiliteit

Een van de meest interessantste Tech-innovaties die vandaag op de Sima wordt gepresenteerd komt van Nederlandse bodem. Het EFC Mobile systeem van Zuidberg Frontline Systems uit Ens (Fl.). Met een app op Android tablets en smartphones kan de fabrikant zijn fronthef aansturen en afstellen.
22 Februari 2015
Franse app vervangt spuitboekje met telefoon

Franse app vervangt spuitboekje met telefoon

De meeste akkerbouwers of loonwerkers die met een veldspuit werken zullen nog vertrouwen op het spuitboekje. Die notities volgen vaak pas na het spuiten. Soms tot maanden later. Erg bewerkelijk en de gegevens kunnen gemakkelijk verloren gaan. Veldspuitenbouwer Evrard lanceert op de Sima de ScanApp. Door de barcode op de middelenverpakking te scannen wordt het middel direct geregistreerd.
19 Januari 2015
BASF apps op alle smartphones beschikbaar

BASF apps op alle smartphones beschikbaar

Wie graag gebruik wil maken van de BASF apps om etiketten te scannen, onkruiden te herkennen of graanziekten op te zoeken hoeft geen rekening meer te houden met het besturingssysteem op zijn smartphone of tablet. Het bedrijf heeft de Nederlandse apps namelijk voor alle platforms geschikt gemaakt. Er zijn twee versies per app: Een voor smartphones en een voor tablets.
9 December 2014
Koeien terugvinden via Android app

Koeien terugvinden via Android app

Het bedrijf Agis Automatisering heeft al langer de CowManager SensOor in het programma. Dit is een kleine sensor die zich in het oormerk van de koe bevindt. Daarmee kun je zaken als vruchtbaarheid en gezondheid monitoren. Nieuw is de applicatie 'Find My Cow'. Die is via een app op je Android smartphone te gebruiken. Volgens de makers scheelt het je tijd om 'attentie koeien' op te sporen.
28 Oktober 2014
Beeldenbank Groen Kennisnet ook als app

Beeldenbank Groen Kennisnet ook als app

De beeldenbank van het Groen Kennisnet, met foto?s en informatie over ziekte, plagen en onkruiden, bestaat al langer online. Bureau Erkenningen, de AOC raad, lanceert de beeldenbank nu ook in app vorm voor Android toestellen. Het wordt voor telers zo gemakkelijker om snel iets op te zoeken wanneer in het veld staan.
25 Juni 2014
Apps sturen apparatuur voor beregening aan

Apps sturen apparatuur voor beregening aan

In het Boerenbusiness App Journaal van mei spreken Niels van der Boom, techredacteur van Boerenbusiness, en Jaap de Jong van Agroapps.nl, twee recente apps door die zijn verschenen om te helpen bij het beregenen. Het gaat om de Sensetion vochtsensor en app van Dacom en Irrigate IQ van Trimble. Deze laatste app gebruik je om beregeningsinstallaties op afstand in- en uit te schakelen.
20 Mei 2014

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief