Pieter Post

Inside Uien

Waarom vlakt de uienprijs af?

De stijging van de uiennoteringen zwakt af en begint te stabiliseren. Het is in deze fase aftasten welke kant de markt op gaat. Sorteerders zijn daarom nu voorzichtig met het aangaan van verplichtingen, stelt DCA-marktexpert Pieter Post.
24 September 2021

Inside Uien

Let op klimmende markten tijdens oogsten

De uienoogst is in volle gang en de markt klimt op. Dat is een ontwikkeling om goed in de gaten te houden, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Wat vertelt dat over het verdere verloop van de markt?
17 September 2021

Inside Uien

Uienmarkt staat bol van positieve ontwikkelingen

De uienmarkt is positief gestemd, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Senegal gaat vandaag open en er is een gezonde vraag naar uien. Van een overaanbod van afland uien is nauwelijks sprake. Wat betekent dat voor de prijzen?
10 September 2021

Inside Uien

Uiennoteringen door meer vraag vriendelijker

De export van Nederlandse uien loopt vlot door, maar wat betekent dit voor de prijzen en noteringen op de uienmarkt? DCA-marktexpert Pieter Post licht de ontwikkelingen op de uienmarkt toe in deze marktupdate. 
3 September 2021

Inside uien

Vertrouwen komt weer terug op de uienmarkt

Na de vrije val op de uienmarkt, lijkt de bodem eindelijk te zijn bereikt. DCA-marktexpert Pieter Post ziet dat het vertrouwen weer een beetje terugkomt op de markt. Waar is dat op gebaseerd?
27 Augustus 2021

Inside Uien

Op uienmarkt begint het te schemeren

Aan het begin van het nieuwe handelsseizoen van uien voor oogst 2021 hing er zwarte bewolking boven de markt. Maar langzaam begint het een beetje te schemeren, geeft DCA-marktexpert Pieter Post aan in zijn marktupdate. Post vertelt welke lichtpuntjes hij signaleert.
20 Augustus 2021

Inside Uien

Hoe zuur zijn de druiven op de uienmarkt?

De noteringen op de uienmarkt lijken aan te geven dat er in de handel en export weinig gebeurt. Dat is niet het geval, schetst DCA-marktexpert Pieter Post. Alles bij elkaar is het een heel spannend gebeuren in deze periode, zo zet Post in deze marktupdate uiteen.
13 Augustus 2021

Inside Uien

Wie geen binding heeft, heeft voor nu een probleem

Er is weinig markt, de handel staat op een laag pitje. Zal de export binnenkort aantrekken en zal de vraag volgen? Het zoeken naar de afnemer is begonnen. Dit en meer vertelt DCA-marktexpert Pieter Post in deze marktupdate.
6 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden