Tarweprijs Matif

tarwe - agri tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt put moed uit berichten uit Rusland

Koersen op de granenmarkt bewogen voornamelijk zijwaarts. In Parijs kreeg de markt wat steun van berichten uit Rusland. De goede stand van wintertarwe in de VS temperde daar juist de markt. De oogstprognose voor maïs in Argentinië is verlaagd, en voor de verandering komt dat niet door het weer.
9 April 2024
Boerenbusiness tarwe - agri graan - agri

Marktupdate Granen

Tarwe blijft op meerdere fronten kwakkelen

Hoe je het ook wendt of keert de granenmarkt wordt steeds meer een weermarkt. In Europa blijft het natte weer ons parten spelen, zo blijkt dit keer uit de Amis Crop Monitor. In de VS staat de wintertarwe er juist goed op. Daar zijn de zorgen meer op maïs gericht. In de Cornbelt kunnen ze een buitje goed gebruiken.
8 April 2024
tarweopslag tarwe - agri tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Kwaliteit Russisch graan in nevelen gehuld

Handel en politiek zijn niet altijd los van elkaar te zien. Rusland is wat dat betreft helemaal een bijzonder geval. Graanhandelsbedrijf Aston ontkent de eerdere berichten over problemen met graanexport. Ook de Russische autoriteiten melden geen problemen. Bloomberg meldt ondertussen dat er weer een ander bedrijf onder de loep ligt.
5 April 2024
graanexport vrachtschip

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blokkeert export graan om kwaliteitsissues

Rusland weet de aandacht naar zich toe te trekken op de granenmarkt. Gisteren werd bekend dat de export van twee schepen wordt geblokkeerd omdat de Russische autoriteiten niet de benodigde certificaten willen verstrekken. Amerikaanse handelaren lijken hier gevoeliger voor dan de Europese.
4 April 2024
brazilie soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

El Niño kost opbrengsten in Zuid-Amerika

Over de hele linie deden de graankoersen een stapje terug afgelopen handelssessie. De EU importeert tot nu toe dit seizoen minder tarwe dan vorige seizoen. Geen verrassing, maar wel een bevestiging dat de concurrentie, vooral uit het Zwarte Zeegebied, stevig blijft. Verder kwam er een hele rits cijfers uit Brazilië over maïs en soja en raken handelaren in de VS meer en meer in de ban van de weerberichten.
3 April 2024
tarwe zaaien tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Voorjaar droog van start in de Verenigde Staten

In Europa starten de graanbeurzen vandaag rustig op na het lange paasweekend. Chicago was maandag wel open. Op het Amerikaanse ministerie van Landbouw hebben ze ook niet stilgezeten en komen ze met het eerste Crop Progress-rapport van dit seizoen. Uit Europa zijn er nieuwe cijfers over oliehoudende zaden. De Europese koolzaadoogst lijkt nog verder tegen te vallen dan eerder verwacht.
2 April 2024
korrelmais maiszaaien

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse boer ziet minder in tarwe en maïs

Net voor het lange weekend op de graanbeurzen kwam het USDA met de areaalverwachtingen voor deze lente. Er wordt minder maïs gezaaid en meer soja door akkerbouwers in de VS. Dat is overigens ook waar analisten op rekenden. Toch liet het de beurs in Chicago niet onberoerd. Polen en Oekraïne zijn dicht bij een akkoord over de graanimport, maar hebben er geen klap op kunnen geven na afloop van hun overleg. Moskou maakt zich niet druk over de voorgenomen importheffing van de EU.
29 Maart 2024
graanexport vrachtschip

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Europa zou een compromis bereikt hebben over verlenging van de versoepelde regels voor de import van agrarische producten. De kou is daarmee nog niet uit de lucht. Polen en Oekraïne zitten vandaag bijvoorbeeld om de tafel over de graanimport. In Rusland is het ondertussen droog aan het worden. Dat levert nog niet direct problemen op, maar regen moet niet nog weken uitblijven volgens SovEcon.
28 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden