TU Delft

'TU Delft moet transparant zijn over klimaatwinst'

Nieuws Stichting Agrifacts

'TU Delft moet transparant zijn over klimaatwinst'

Het restaurant van de faciliteit Bouwkunde van TU Delft is sinds mei van dit jaar volledig vegetarisch. De universiteit heeft zichzelf het doel gesteld om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. Maar de cijfers die het communiceert, kloppen volgens Stichting Agrifacts niet. En een ‘verdwenen’ literatuurreferentie maakt het onderzoek niet betrouwbaarder.
21 December 2021
TU Delft benoemd eerste hoogleraar biorobotica

TU Delft benoemd eerste hoogleraar biorobotica

De TU Delft kent sinds vandaag zijn eerste hoogleraar Biorobotica aan de faculteit werktuigbouwkunde, maritieme techniek en technische materiaalwetenschappen. De pas benoemde Martijn Wisse is daarmee de eerste hoogleraar biorobotica in Nederland. Wisse onderzoekt het ontwerp van robots en de samenwerking tussen mens en robot.
6 Juli 2015
Regenmeter hoort hoeveel water er valt

Regenmeter hoort hoeveel water er valt

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren maar de Disdrometrics regenmeter kan horen hoeveel regen er valt. Zo hoef je niet langer een schaal af te lezen en hem vervolgens leeg te kiepen. Het is een uitvinding afkomstig van de TU Delft, die recent een innovatieprijs van 25.000 euro in de wacht wist te slepen. De meter is onderhoudsvrij, goedkoop om te produceren en geheel '2.0'. Hij is namelijk altijd verbonden met het internet.
10 December 2014
TU Delft ontwikkeld UAV van 20 gram

TU Delft ontwikkeld UAV van 20 gram

Het is de Technische Universiteit Delft gelukt om een mini-UAV te bouwen van slechts 20 gram. Hij heeft nog het meeste weg van een libellen en vleugels gemaakt van een soort keukenfolie. Toch hoopt de TU dat de mini-drone ook een rol gaat krijgen in de landbouw en dan vooral bij fruittelers.
16 December 2013

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief