Valutamarkt

olie tanken benzine

Opinie Joost Derks

Zet je schrap voor een nieuwe energiecrisis

In Nederland is de benzineprijs opgelopen tot bijna €2 per liter. Maar in Groot-Brittannië hebben ze heel andere problemen. In dat land is bij veel tankstations zelfs helemaal geen brandstof meer te krijgen, terwijl de ene na de andere aardgasleverancier failliet gaat, schrijft valuta-expert Joost Derks in zijn nieuwste column.
30 September 2021
china renminbi

Opinie Joost Derks

Chinese regelzucht geeft renminbi vleugels

Beleggers in Chinese aandelen hebben een rampjaar achter de rug. De strenge regelgeving die de winstgevendheid in allerlei sectoren bedreigt, is er vooral op gericht om het leven van gewone Chinezen makkelijker en aangenamer te maken. En dat lijkt uiteindelijk gunstig voor de renminbi, schrijft valuta-expert Joost Derks in zijn wekelijkse column.
17 September 2021
combine canada manitoba

Inside Granen&Grondstof

Grote verschillen in tarweprijs tussen EU en VS

De tarwenotering op de Europese Matif en de Amerikaanse CBoT hebben de afgelopen dagen een tegengestelde ontwikkeling door gemaakt. De Matif steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2008 terwijl de CBoT inleverde. Wat is hier aan de hand?
25 Augustus 2021
koffiebonen

Opinie Joost Derks

Rugwind grondstofprijzen soms niet te voelen

Van koffie tot ijzererts, de prijzen voor grondstoffen zijn flink gestegen. Tot nu toe houden de valuta's van de landen die deze materialen uitvoeren, zich echter opvallend koest. Daar kan wel verandering in komen.
2 Augustus 2021
euro Zwitserse Frank Valutamarkt

Opinie Joost Derks

Valutamarkt voorspelt stormachtige zomer

Zelfs nadat de beurskoersen begin deze week een stapje terug deden, ontvouwt 2021 zich als een prima jaar voor aandelenmarkten. Aan de andere kant blijft de rente op de obligatiemarkten juist opvallend laag. Die geven daarmee een signaal dat ze er niet op rekenen dat de groeistuip van de economie tot een oplopende inflatie leidt. Of dat de groei zelfs in de kiem gesmoord wordt. Valutamarkten geven een steeds duidelijker signaal naar welke kant de balans straks doorslaat.
23 Juli 2021
valuta Lira Turkije

Opinie Joost Derks

Lira verder onder druk dit jaar?

De president van de Turkse centrale bank valt over een paar maanden waarschijnlijk weer in herhaling met een controversiële beleidskeuze. Veel keuze heeft hij niet, aangezien lang treuzelen hem zijn baan zal kosten.
16 Juli 2021
benzine

Opinie Joost Derks

Dit zegt de valutamarkt over de benzineprijs

De olieprijs veerde begin deze week flink op toen duidelijk werd dat de OPEC-landen het niet eens kunnen worden over een productiebeperking. Ontwikkelingen op de valutamarkt wijzen er echter op dat olie in de toekomst weer goedkoper wordt.
8 Juli 2021
vliegtuig

Opinie Joost Derks

Fijne valuta meevallers bij verre reis. Hoe komt dat?

Het nieuws dat de grens straks weer opengaat voor vakantiegangers, ontlokte een stormloop op boekingen voor Zuid-Europese campings en bungalows. Voor wie liever wat verder reist voor een tropisch uitje in het najaar, ligt er een fijne (valuta)meevaller in het verschiet.
14 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden