Bayer

Bayer

Aangeboden door Bayer CropScience

‘Alle middelen nodig om Alternaria te beteugelen’

'De focus van aardappeltelers lag dit seizoen nadrukkelijk bij de bestrijding van Phytophthora. Maar dat betekent niet dat je Alternaria maar een beetje op z’n beloop kunt laten. Integendeel: Alternaria komt - ondanks de relatief lage zomertemperatuur - behoorlijk veel voor in de gewassen. En niet zelden veroorzaakt dat flinke schade. '
13 Oktober 2021
tremblay

Interview Bruno Tremblay

'We moeten innovaties vooral niet in de weg staan'

Eén van de speerpunten van de Europese Green Deal is dat de landbouw verder moet verduurzamen. Dat vraagt niet alleen veel van de boer, maar ook van de aanverwante bedrijven. Boerenbusiness sprak hierover met Bruno Tremblay, regio directeur van Bayer Crop Science voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Welke uitdagingen ziet hij en bieden de groene ambities ook kansen?
13 Oktober 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer CropScience

Beheersing valse meeldauw in 2022 een doemscenario?

Voor wie nog twijfelde waarom valse meeldauw in uien de naam Peronospora destructor draagt, is in 2021 een einde gekomen aan die twijfel. De voor deze schimmel geschikte (weers)omstandigheden en een constante aanwezigheid van infectiebronnen hebben lokaal bijgedragen aan zeer forse opbrengst- en kwaliteitsverliezen. En dan had de sector dit jaar nog grotendeels de beschikking over mancozeb bevattende middelen.
14 September 2021

Aangeboden door Bayer CropScience

Impressie Proevenplatform 1 en 2 september

31 Augustus 2021
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Probeer je te onderscheiden in de markt'

'De witlofteelt bestaat uit zoveel verschillende facetten; dat verveelt eigenlijk nooit'', zegt Gerwin de Vries uit Espel (Fl.). Samen met zwager Hugo Jongejan runt hij witlofkwekerij LOF – een allround bedrijf dat naar eigen zeggen 'alles tussen het zaadje en de witlof op het bord' in eigen hand heeft.
27 Augustus 2021
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

Peen kan ondersteuning Serenade prima gebruiken

'De peenteelt is bepaald niet dik gezaaid hier in de Friese en Groningse kuststreek. Er zijn een stuk of tien, vijftien telers die er vaak al in de jaren '90 mee zijn begonnen. Zij hebben het in de vingers, vinden het een mooie teelt, hebben de benodigde machines en kunnen de peen vaak ook opslaan. Dat zijn de blijvers; veel meer komen er niet bij.''
24 Augustus 2021
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Een jaar zonder zuur bestaat niet'

De gebroeders Bos in Wieringerwerf (NH) behoren tot de groep enthousiaste en gedreven bollentelers. Ze vertellen graag over hun vak en over hun manier van werken – die soms anders is dan doorsnee.
20 Augustus 2021
Agrifoto grondbewerking groenbemester phacelia

Nieuws Klimaat

Bayer begint project met koolstofboeren

Chemieconcern Bayer breidt haar Carbon Initiative uit naar Europa. Zo'n 25 boeren in 7 landen starten met carbon farming. Het doel van het programma is om agrarische ondernemers te stimuleren om klimaatvriendelijk te boeren.
29 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox