bedrijfsbeeindiging

Het (on)mogelijke met vermogen

Opinie Hans Peters

Het (on)mogelijke met vermogen

De agrarische sector wordt geconfronteerd met grote en, gelukkig ook, kleinere uitdagingen. Bij veel ondernemers is 1 probleem zelfs zeer bekend. Ik doel op de situatie waarin de boer besluit zijn bedrijf te staken. Vaak rijst dan ook de volgende vraag: hoe kan ik het vrijkomende vermogen het beste beleggen?
14 Maart 2019
Hoe blijft u als stopper weg uit dure box 3?

Hoe blijft u als stopper weg uit dure box 3?

Boeren die hun bedrijf beëindigen of overdragen aan een opvolger krijgen te maken met de fiscale gevolgen. Zij staan dan immers niet meer als ondernemer te boek. Dat betekent dat hun vermogen als privé wordt gemerkt en vallen in veel zwaarder belaste box 3 in plaats van box 1. Welke mogelijkheden zijn er voor stoppers om weg te blijven uit die dure box 3? Belastingadviseur Alies Visscher legt uit.
30 Juni 2017
Geurts: 'Duizenden boeren zullen stoppen'

Geurts: 'Duizenden boeren zullen stoppen'

In de provincie Noord-Brabant zullen tussen nu en 2025 3.500 veehouders hun bedrijf beëindigen. In Gelderland krimpt het aantal veehouders met 2.700 bedrijven in dezelfde periode. Dat zegt Jaco Geurts, landbouwwoordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer op de Kennissessie varkens en politiek in Arnhem maandagavond.
12 Juni 2017
Landbouwbedrijfsleider in de EU heel vaak 65+

Landbouwbedrijfsleider in de EU heel vaak 65+

3 Maart 2015
Terrapoint stopt gedeelte bedrijfsactiveiten

Terrapoint stopt gedeelte bedrijfsactiveiten

Terrapoint BV. uit Breskens heeft vandaag aangekondigd per 1 augustus te stoppen met al hun activiteiten rondom het sorteren en verpakken van aardappelen en uien. Redenen hiervoor zijn met name de handelsstop met Rusland en de kleine marges die behaald worden. Terrapoint stopt uit eigen overwegingen en zal haar activiteiten voor de op- en overslag van landbouwproducten uitbreiden.
23 Juli 2014
Boeren zien het weer meer zitten

Boeren zien het weer meer zitten

Het enige wat economisch gezien nog redelijk loopt in Nederland is de landbouwexport. Dat ligt in lijn met de positieve stemming van de agrarische ondernemers. Uit een inventarisatie van Agridirect blijkt dat de Nederlandse agrarische sector de toekomst positiever tegemoet ziet dan voorgaande jaren.
15 Maart 2013

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief