Belasting

Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

Belastingvoordeel bij aankoop zonnepanelen

Om je bedrijf levensvatbaar te houden moet je blijven investeren. Veel agrariërs hebben een eenmanszaak, maatschap of VOF. Heeft u een goed jaar gedraaid? Dan betaalt u al snel bijna 50% aan belasting.
28 September 2021
sloot waterkwaliteit

Nieuws Waterschappen

Waterschapsbelasting volgend jaar hoger

Iedereen met een woning van meer dan €250.000 betaalt het komende jaar gemiddeld €0,75 per maand meer belasting voor de waterschappen. Dat blijkt uit een eerste prognose van de Unie van Waterschappen. De reden? De waterschappen moeten steeds meer investeren als gevolg van grotere uitdagingen.
10 November 2020
boos vuist boerenprotest

Nieuws Prinsjesdag 2020

Verpachters balen stevig van nog hogere heffing

Verpachters van agrarische grond balen stevig van het nieuwe Belastingsplan voor 2021 dat het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. De vermogensrendementsheffing, die door hen wordt verfoeid, wordt daarin verhoogd met 1 procentpunt. De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) ageert al geruime tijd tegen de hoogte van deze heffing voor haar leden.
16 September 2020
belastingdienst Blauwe envelop

Opinie Joost Derks

Leiden lagere belastingen tot een hogere spaarrente?

Een belastingverlaging in Nederland en omliggende landen heeft mogelijk allerlei gunstige gevolgen. De spaarrente kan bijvoorbeeld weer wat omhoog en het wordt goedkoper om buiten Europa op vakantie te gaan.
9 Januari 2020
financieel euro

Nieuws Rundvee

Rundveehouders moeten extra belasting betalen

Rundveehouders moeten vanaf 1 januari 2020 meer belasting per dier betalen voor het Diergezondheidsfonds. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) donderdag 24 oktober.  
24 Oktober 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox