Zuid-Amerika

boerenprotest

Nieuws Handelsverdrag Mercosur

Frustratie over handelsdeal EU met Zuid-Amerika

Na 20 jaar onderhandelen is er 28 juni een akkoord gesloten over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Mercosur. Terwijl in de Zuid-Amerikaanse landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) de deal met luid applaus wordt ontvangen, is in Europa lang niet iedereen blij. Onder andere in de vleessector ligt de kwestie gevoelig.
3 Juli 2019
tekenen handtekening Boerenbusiness

Inside Financieel

Landbouw vreest voor nieuw handelsverdrag

De onderhandelingen voor een handelsverdrag tussen de Europese Unie en Zuid-Amerikaanse Mercosur-landen zijn in een stroomversnelling beland. Volgens Eurocommissaris Phil Hogan zou er zelfs deze maand nog een akkoord kunnen zijn. Dat roept weerstand op vanuit de land- en tuinbouw, onder meer vanwege angst voor forse prijsdalingen en een ongelijk speelveld.
21 Juni 2019

Marktflits Granen

Droogte blijft een item op de granenmarkt

Droogte blijft ook gedurende januari een rol spelen op de granenmarkt. De Australische graanoogst is nog niet volledig afgerond en het beeld over de uiteindelijke opbrengst wordt steeds duidelijker.
28 Januari 2019
export transport colombia Scheepvaart

Inside Aardappelen

Anti-dumpingmaatregelen op frites, werken ze wel?

Na Brazilië heeft nu ook Colombia anti-dumpingmaatregelen op frites uit Nederland en België ingevoerd. De aardappelindustrie vreest dat dergelijke maatregelen zich in Zuid-Amerika als een olievlek gaan uitbreiden. Echter, werken de heffingen eigenlijk wel?
20 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden