Biggenprijs

biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Ondanks lagere varkensnoteringen en prijsdruk op de Duitse biggenmarkt, koerst de Nederlandse biggenprijs zijwaarts. Veel varkenshandelaren voelen er weinig voor om aan de DCA BestPigletPrice te sleutelen. Waarom houden zij voet bij stuk?
Gisteren 18:15 uur
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

De neerwaartse beweging op de biggenmarkt zet door. De afzet van biggen richting de grote exportbestemmingen Duitsland en Spanje blijft dalen, waardoor exporteurs hard moeten werken om de biggen afgezet te krijgen.
7 Augustus 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Biggenmarkt in het teken van balans

Vraag en aanbod staan op de biggenmarkt in het teken van balans. Een logisch gevolg hiervan, is dat de prijzen deze week wederom zijwaarts bewegen.
1 Mei 2023
biggen

Analyse Varkens

Biggenprijs verslaat niveau topjaar 2020

Ondanks snel gestegen en recordhoge prijzen wordt nog steeds volop getrokken aan de biggen. Deze week gaat de prijs weer met een grote stap omhoog. Officieel minder hoog dan de Duitse prijs, maar in Nederland komen er ook nog eens toeslagen overheen.
13 Februari 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Spanning op varkensmarkt houdt biggenprijs gelijk

Na een opleving in het vierde kwartaal doen de biggenprijzen het nu even rustiger aan. De onrust op de varkensmarkt maakt dat de vraag wat is afgekoeld, hoewel er sprake blijft van krapte.
2 Januari 2023
biggen

Analyse DCA BestPigletPrice

Lagere biggenprijs leidt nog niet tot meer vraag

De afzet van biggen blijft een moeizaam verhaal. Lichtpuntjes die de markt een impuls zouden kunnen geven, zijn in de verste verte niet te vinden. Ook deze week het de DCA BestPigletPrice niet om stand te houden.
17 Oktober 2022
biggen varkens - agri

Analyse DCA BestPigletPrice

AVP-uitbraak vlakbij grens remt biggenhandel af

Door de afvlakkende varkensprijzen zaten de biggenprijzen al tegen het plafond. De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland, op steenworp afstand van de grens, is nog een reden om...
4 Juli 2022
biggen

Analyse DCA BestPigletPrice

Prijsdruk op biggenmarkt zwakt af

De afzet van biggen blijft een lastig verhaal, maar deze week lukt het de DCA BestPigletPrice wel een verlaging te ontlopen. De biggenprijs krijgt daarbij wat steun van de stabiele varkensmarkt. 
30 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox