Granenmarkt 2018

akkerbouw graankorrels

Inside Granen & Grondstof

Tarwemarkt houdt poot stijf en blijft stabiel

De rapporten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en International Grains Council hebben niet voor bewegingen in de tarwenoteringen gezorgd. Wat doen de noteringen voor soja en maïs?
3 Oktober 2018
akkerbouw voorjaar lente zaaien

Inside Granen & Grondstof

Aantrekkelijke tarweprijs laat areaal stijgen

Met oogst 2018 in de silo's, kijkt Europa naar seizoen 2019. Het zaaien van tarwe en gerst is in volle gang en er komt meer land beschikbaar voor de teelt. Wat doet dat met de eerste areaalprognoses?
1 Oktober 2018

Marktflits Granen

Droogte blijft ook in 2019 een rol spelen

Ook in 2019 blijft de droogte en belangrijke rol spelen op de granenmarkt. De positieve prijsontwikkeling zorgt voor een stijging in het areaal. De omstandigheden om te zaaien zijn echter niet ideaal. Wat betekent dit voor oogst 2019?
1 Oktober 2018
soja - food

Inside Granen & Grondstof

Duitsland wordt netto-importeur van graan

Duitsland wordt dit jaar waarschijnlijk een netto-importeur van granen. Dit terwijl het land doorgaans een van de grootste exporteurs van Europa is. Ook was er afgelopen week sprake van een opleving op de soja- en maïsmarkt.
27 September 2018

Marktflits Granen

Granenmarkt maakt de balans op

De verwachting is dat maandag 1 oktober wereldwijd 90% van de tarwe voor marketingseizoen 2018/2019 is geoogst. Daarna kan de balans worden opgemaakt. Met name in Rusland en Canada moet nog een significant volume worden geoogst. Dat is uiterst lastig door de weersomstandigheden.
24 September 2018

Marktflits Granen

Tarweprijzen schommelen door Wasde-rapport

De publicatie van het WASDE-rapport heeft voor verwarring op de tarwemarkten gezorgd. De opbrengstverwachtingen waren verrassend positief. Echter, die verwachtingen worden door experts weer ontkracht en dat zorgde voor een opleving op de CBoT in Chicago en Matif in Parijs. 
17 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden