Aardappelbewaring

Equans

Aangeboden door Equans

Intelligente mechanische koeling voor aardappelen

Wilt u volledige controle over de verschillende fases van aardappelbewaring? Dan zijn stabiele condities vereist. Daarom biedt EQUANS (voorheen ENGIE) intelligente mechanische koeling. Hiermee droogt en bewaart u aardappelen in een gesloten omgeving.
18 Februari 2022
Equans

Aangeboden door Equans

Drogen zonder externe warmtetoevoeging

Gewassen jaarrond op kwaliteit bewaren, met minder of zonder kiemremmers, kan met zowel mechanisch koelen als condensdrogen. Daarnaast hebben de duurzame en energiezuinige technologieën nog één ding gemeen: voor het drogen maken ze slim gebruik van de energie uit het product, zodat extra warmte toevoegen niet nodig is.
1 Februari 2022
Equans

Aangeboden door Equans

Van monster tot prachtpoter

Voor pootgoedaardappelen van de beste kwaliteit zet handelshuis Binst Breeding & Selection in op haar laboratorium en mechanische bewaring. Een effectief een-tweetje van die twee zet ziekten en andere problemen buitenspel. Daardoor zijn de poters nog steeds op kwaliteit bij hun bestemmingen wereldwijd. Een inkijkje in de keuken.
24 December 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Teler zelf bepaalt rendement van bewaring

Het rendement van bewaring van aardappelen wordt bepaald door de kosten voor energie en kiemremming én de (onnodige) bewaarverliezen. De teler heeft dat grotendeels zelf in de hand.
25 Oktober 2021
aardappelen aardappeloogst rooien

Inside Aardappelen

Zorgen over kwaliteit nemen fors toe

Tegen de rustige stemming in als het om de fysieke markt gaat noteerde de termijnmarkt van het april 2022 contract de afgelopen week prijshoudend. Donderdag tikte de markt kort even het €19,00 niveau aan met overigens nog altijd een lage omzet.
17 September 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Hogere bewaarverliezen door wegvallen chloor?

In dit lopende bewaarseizoen maken in het Verenigd Koninkrijk relatief veel telers melding van onder meer drukplekken en gewichtsverlies gedurende de aardappelbewaring. Hoe komt dit en zien we deze verschijnselen ook in Nederland?
1 Juni 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Geavanceerde voelsprieten vragen óók onderhoud

Het hoogste bewaarrendement kan uitsluitend bereikt worden als de technische installatie up to date is. De signalen die de elektronische sensoren doorgeven aan de bewaarcomputer, moeten dus 100% juist zijn. Jaarlijks doormeten en bijstellen blijkt in de praktijk écht geen overbodige luxe te zijn.
16 April 2021
aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

'Kiemremming te duur voor vrije aardappelen'

Aardappelorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) maakt zich zorgen over de kiemremming van consumptieaardappelen. Volgens de organisatie is het niet langer lonend om vrije aardappelen te behandelen.
16 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden