makelaar

Van akkerbouw naar loonbedrijf

Aangeboden: NVM Agrarisch & Landelijk

Van akkerbouw naar loonbedrijf

'Het kan ánders', zo luidt de slogan van loonwerkersbedrijf HKA uit Nieuwkoop. Dit dacht eigenaar Frank Hoogendoorn ook toen hij als een blok viel voor zijn huidige bedrijfslocatie. Op het grote akkerbouwperceel stond een gedateerde woning, een oude loods, kapschuur en vooral veel gras. Frank zag iets anders: volop mogelijkheden.
13 Oktober 2021
'Check hoeveel jouw bedrijf waard is'

'Check hoeveel jouw bedrijf waard is'

"Veel boeren hebben geen idee wat hun bedrijf waard is", zegt VBO-makelaar Harry Kaspers uit Leeuwarden. Hij raadt boeren aan om de waarde van hun bedrijf op te vragen, voordat de WOZ-aanslag in februari 2018 op de deurmat valt. Ook gaat Kaspers in op de ontwikkeling van de grondprijzen in de noordelijke provincies. "De prijzen van akkerbouwgrond rijzen de pan uit."
1 December 2017
Beleggers in grond vormen een financiële buffer

Beleggers in grond vormen een financiële buffer

Bij ongeveer 1 op de 3 grondtransacties waarin VSO makelaars een bemiddelende rol speelt wordt gebruik gemaakt van een belegger. Voor beleggers een aantrekkelijk alternatief voor de lage spaarrente en voor kopers zijn de beleggers vaak een verstrekker van relatief goedkoop geld met relatief minder strenge voorwaarden. Boerenbusiness vroeg makelaar Johan Zandbergen naar de ins en outs.
23 Februari 2017
Melkveehouderij is aan zet op de grondmarkt

Melkveehouderij is aan zet op de grondmarkt

Het prijsverschil tussen weidegrond en akkerbouwgrond groeit dit jaar verder uit elkaar. Dat noteert makelaar- en taxateurkantoor VSO. Akkerbouwbedrijven zijn zoekende naar uitbreiding en financieel krachtig genoeg om grond bij te kopen. Melkveehouders nemen een afwachtende houding aan.
18 November 2016
Grondmarkt.nl volledig vernieuwd

Grondmarkt.nl volledig vernieuwd

Grondmarkt.nl, de website voor vraag en aanbod van agrarisch onroerend goed, is volledig vernieuwd. De herlancering valt samen met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met VBO Makelaar. De website heeft een frisse lay-out gekregen en de functionaliteiten zijn verbeterd, waardoor de site toegankelijker voor bezoekers is geworden.
3 Oktober 2016
Grondtransacties meer onderling verhandeld

Grondtransacties meer onderling verhandeld

Er komt iets meer beweging in de agrarische vastgoedmarkt. Akkerbouwbedrijven en losse grond worden snel verhandeld, vaak nog voordat deze online staan. Het aantal melkveebedrijven dat te koop komt neemt licht toe, zo valt op te maken uit een rondgang onder makelaars.
22 Juli 2016
VBO Makelaar zet melkveehouder aan het roer

VBO Makelaar zet melkveehouder aan het roer

Hans Peters is voor een periode van drie jaar benoemd tot voorzitter van de sectie Agrarisch Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar. Daarmee neemt hij de voorzittershamer over van Jouke Havinga.
22 Juni 2016
Grens 100.000 euro voor grond Oost-Flevo gepasseerd

Grens 100.000 euro voor grond Oost-Flevo gepasseerd

De grondprijzen in de Flevopolders zijn de afgelopen maanden verder gestegen. Vooral in Oostelijk Flevoland worden de prijzen door de akkerbouw opgedreven, zo laten verschillende makelaars weten die daarvoor diverse oorzaken aanwijzen.
8 Maart 2016

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief