bomen

Waarom boeren niet van bomen houden

Waarom boeren niet van bomen houden

Elk jaar keert hij weer terug: de Gecombineerde Opgave. Het uitpluizen van papieren kan dan beginnen. Daarmee komen ook de frustraties rondom bomen, houtsingels en hagen, want hoe meer grond hoe beter, maar deze landschapselementen dragen daar niet aan bij. Landschapsontwerper Mark Heebing over waarom ondernemers niet van bomen houden.
17 November 2016
Zelfs klimatoloog ziet niks in bosaanplant-plan

Zelfs klimatoloog ziet niks in bosaanplant-plan

Het plan van Staatsbosbeheer en de sector van houtbedrijven kan niet op steun rekenen van klimatologen. In ieder geval, niet van expert Wieger Fransen, zo schrijft hij zelf in de Volkskrant. Fransen noemt het plan een druppel op de gloeiende plaat. 'We grijpen naar een brandblusser. Wat we nodig hebben is een brandweerauto.'
25 Oktober 2016
Drone dient straks als vliegende zaaimachine

Drone dient straks als vliegende zaaimachine

De Amerikaan Lauren Fletcher ziet ze bijna letterlijk vliegen. Hij heeft namelijk het idee opgevat om - met behulp van drones - bomen te gaan planten. Of liever gezegd, te gaan zaaien. Hij schat in dat per jaar 26 miljard bomen worden gekapt. Met de inzet van drones denkt hij er tot een miljard per jaar opnieuw aan te kunnen planten. Waarom vanuit de lucht? Dat is goedkoop en duurzaam.
8 April 2015

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief