Belastingdienst

belastingdienst

Achtergrond Fiscus

De implicaties van de nieuwe box 3-heffing

De Hoge Raad heeft vorige week (24 december) geoordeeld dat de huidige inrichting van de belastingheffing in box 3 in het belastingstelsel in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Sinds 2017 wordt de verschuldigde belasting bepaald op grond van een fictief rendement voor spaarders en beleggers, iets wat bij met name spaarders leidt tot hoge lasten in verhouding tot het werkelijk behaalde rendement. Hoewel de directe impact voor agrarische bedrijven niet groot is, geeft het voor agrariërs met bijvoorbeeld vermogensparticipaties, verpachte landbouwgrond of een verhuurde tweede bedrijfswoning stof tot nadenken.
28 December 2021
belastingdienst

Interview Jan van der Haar

Hoe de fiscus voorblijven in dit lucratieve varkensjaar?

Sinds het eerste kwartaal van 2019 is de varkensprijs dusdanig opgeleefd dat er een heel positief bedrijfsresultaat verwacht kan worden. Ook voor begin 2020 lijken de vooruitzichten goed. Tenzij een uitbraak van Afrikaanse varkenspest roet in het eten gooit. Soms dreigt er een flinke belastingaanslag. Jan van der Haar, adviseur varkenshouderij bij Countus, zet de mogelijkheden om de fiscale winst te drukken op een rij. 
12 November 2019
belastingdienst

Opinie Erik Marcus

Landbouwnormen bieden vrijheid in gebondenheid

De Belastingdienst beklaagt zich over het feit dat de agrarisch ondernemers te vaak afwijken van de landelijke landbouwnormen en dit ook nog niet tot nauwelijks voldoende gemotiveerd doen. Het aantal is mij niet bekend, maar de vraag is of het beklag terecht is en of deze belastingplichtigen terecht afwijken.
24 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden