Fritesproductie

frites

Nieuws Aardappelen

Nederland nu al een grote winnaar op het WK

Het Nederlands elftal worstelde zich door drie wedstrijden op het WK voetbal in Qatar, maar in een ander klassement staat het land bovenaan. We praten dan over de export van frites naar de golfstaat. In aanloop naar het grote evenement hebben de Qatarezen al flink wat product ingeslagen.
1 December 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

De fritesfabrieken draaien nog niet vol gas

De aardappelverwerkende industrie komt wat traag op gang dit seizoen. De vandaag gepubliceerde verwerkingscijfers over oktober zijn goed maar niet spectaculair. Wat opvalt is dat het verwerkingsrendement relatief hoog is.
16 November 2022
Lamb Weston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston koopt belang van Meijer in fritesconcern

De Amerikaanse fritesgigant Lamb Weston koopt Meijer Frozen Foods uit in het gezamenlijk bedrijf Lamb-Weston/Meijer. Hiermee komt het fritesconcern, dat vier productielocaties heeft in Nederland, volledig in Amerikaanse handen. De familie Meijer toucheert honderden miljoenen voor het belang van 50% in de joint venture. De twee partijen hebben 28 jaar samengewerkt.
20 Oktober 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Dure dollar maakt eurofrites aantrekkelijk

De Verenigde Staten blijven veel bevroren frites importeren uit België, Nederland en Duitsland. Vanwege de sterke dollar is het voor de Amerikanen interessant om de relatief dure frites in te voeren. Vooral België verstevigt zijn positie. Dat gaat ten koste van buurland Canada.
21 September 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Fritesverwerkers draaien weer op pre-coronaniveau

Een hete en droge zomer, dat heeft de (vroege) aardappelen geen goed gedaan. De overstap naar de nieuwe aardappelen lijkt daarom iets later gemaakt te worden door de verwerkende industrie. Toch vallen de verwerkingscijfers over augustus zeker niet tegen. Kijken we naar de hoeveelheid aardappelen die in laatste 12 maanden zijn verwerkt blijkt dat de fritesindustrie de klap van corona volledig te boven is. Sterker nog er zijn maar twee jaren waarin meer aardappelen zijn verwerkt.
15 September 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Energiecrisis: donkere wolk boven aardappelsector

De energiecrisis laat aardappelverwerkers niet koud. Zij vrezen voor een gastekort komende winter en nemen stappen om dat te voorkomen. Bijvoorbeeld door friteslijnen om te bouwen. Ook de aardappelteler merkt de gevolgen. Vanwege grote onzekerheid schuwen verwerkers het innemen van langetermijnposities op de aardappelmarkt.
9 September 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Recordprijzen voor frites schrikken kopers niet af

Kopers van diepgevroren frites hoefden niet eerder zo diep in de buidel tasten voor een ton product. Het prijsniveau is ten opzichte van een jaar geleden met bijna 50% toegenomen. De Europese afzet van frites wereldwijd weet nog een kleine groei in volume neer te zetten. Dat biedt perspectief voor duurdere grondstoffen.
30 Augustus 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Fritesindustrie VS maakt opmerkelijke move

Ondanks een goede vraag naar bevroren frites en een moeilijk begin van oogstjaar 2022 hebben producenten van frites en andere aardappelproducten hun voorraden behoorlijk uit kunnen bouwen. De hoeveelheid product bereikte zelfs een record. De oorzaak hiervoor moeten worden gezocht in de afzet.
29 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden