Joost Derks

Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Hogere rente in strijd tegen meerkoppig monster

De depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB) komt op het hoogste niveau ooit te staan. In de maandelijkse podcast Boerenbusiness Valuta vertelt Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, aan presentator Eric de Lijster dat de hogere rente en de nog altijd te hoge inflatie steeds meer pijn gaat doen. Zowel bij ondernemers als de consument.
15 September 2023
Federal Reserve

Opinie Joost Derks

Amerikaanse bedrijven nemen zo enorme rentegok

Het is nog lang niet zeker of de Federal Reserve volgende week de Amerikaanse korte rente nog een stapje verhoogt, maar het bedrijfsleven sorteert alvast voor op een flinke daling van de lange rente in de komende jaren.
14 September 2023
renminbi

Opinie Joost Derks

Is dit de bodembel voor de renminibi?

De economische nieuwsstroom over China staat in het teken van deflatie, problemen op de vastgoedmarkt en een afzwakkende consumptie. In het verleden krabbelde de renminbi na elke stortvloed aan negatief nieuws vaak snel weer op.
7 September 2023
dollar

Opinie Joost Derks

Is dit dan de grote bedreiging voor de dollar?

In de opkomende wereld neemt het verzet tegen de dollar toe. Landen zoals China, Brazilië en Rusland willen de Amerikaanse munt liever niet meer gebruiken bij onderlinge transacties. De introductie van een aparte Brics-munt is echter nog verre toekomstmuziek.
1 September 2023
china yuan

Opinie Joost Derks

Omgekeerde inflatiewereld in China

China lijkt het zichzelf makkelijk te maken met een inflatiedoel van 3%, tegenover 2% in de westerse wereld. Toch ligt ook de Chinese inflatie ver van de doelstelling. Maar er is een groot verschil: de inflatie ligt daar veel te laag!
13 Juli 2023
supermarkt Engeland verenigd koninkrijk

Opinie Joost Derks

Hier wordt alles pas echt duur

Terwijl inflatie op het Europese vasteland steeds beter onder controle komt, wordt alles in het Verenigd Koninkrijk nog heel snel duurder. Het is de vraag of het driestappenplan van premier Rishi Sunak het komende halfjaar écht een verschil maakt.
6 Juli 2023
Lira

Opinie Joost Derks

Is dit het kantelpunt voor de Turkse lira?

De Turkse lira heeft in het afgelopen decennium 90% van zijn waarde verloren. Om het tij te keren, heeft de Turkse centrale bank het beleid van een lage rente overboord gezet en het belangrijkste tarief vandaag fors verhoogd. Voor een duurzaam herstel van de lira is echter meer nodig.
22 Juni 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Hogere rentes lokken economische onrust uit

Waar de Amerikaanse centrale bank Fed de rente woensdag ongemoeid liet, gaat de Europese Centrale Bank door met het verhogen van de rente. Het beleid gaat in de tweede helft van het jaar leiden tot meer economische onrust, verwacht Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, in de podcast Boerenbusiness Valuta.
16 Juni 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden